Blog

Volbloed online professionals staan voor je klaar

Mits jij een van de zeven procent bent die zoekt via Bing of Yahoo, zoeken we allemaal naar antwoorden op dezelfde plek: Google. Elke dag zijn er 5.6 miljard Google-zoekopdrachten. Maar de zoekmachine presenteert twee totaal verschillende verkeersstromen naar je website. Namelijk organisch verkeer en betaald verkeer. Wij leggen je uit wat het verschil is en waarom je in organisch verkeer moet investeren.

Is e-mailmarketing nog wel relevant anno 2019? Het antwoord is volmondig JA! In 2018 werden er maar liefst 281 miljard e-mails per dag verstuurt. En wist je dat we wel 74 keer per dag onze e-mail checken? 74 keer, laat dat maar even doordringen.

Je hebt misschien wel eens gehoord van structured data. Maar weet je ook wat het is en wat je ermee kan? In dit artikel vertellen wij je precies hoe je door middel van structured data beter en vaker zichtbaarder bent in Google en wat het met SEO te maken heeft.

Wist jij dat 96 procent van de Nederlandse bevolking producten en/of diensten online afneemt? In 2018 werd er zelfs 23,7 miljard euro online gespendeerd door de Nederlandse consument. Maar wist jij ook dat 52 procent van de midden- en kleinbedrijven geen online-strategie heeft? En dat 45 procent zegt weinig of geen waarde te hechten aan online marketing?

Je kent ze wel #love, #instafood en #happy. Het zijn de meest gebruikte hashtags van Instagram. Maar wist je dat deze trefwoorden eigenlijk het leven ingeroepen werden toen Twitter werd geïntroduceerd? Het platform kwam met hashtags om berichten te categoriseren en om je post in één woord samen te vatten. 

Bij Google Ads (voormalig Google AdWords) betaal je als iemand op je advertentie klikt. Non-profit organisaties ontvangen echter een maandelijks ad budget á $10.000 van Google om meer vrijwilligers te werven, donaties te genereren en hun verhaal te verspreiden.

Wil je ook een inspirerend persoon op social media aan jouw merk koppelen? Dat kan! Ook als je geen budget hebt voor mega-influencers, zoals Anna Nooshin, Enzol Knol of Monica Geuze, kan je nog steeds meedoen met de influencers trend. 

Eerst even een recap; waarom is het ook alweer handig om actief te zijn met zoekmachineoptimalisatie (SEO)? Omdat je een product of dienst aanbiedt via een online platform. Hoogstwaarschijnlijk een website en je wilt dat mensen iets bij je kopen. Maar voordat dit gebeurt moeten ze je wel kennen. Door te investeren in SEO zorg je ervoor dat je gevonden wordt in Google op bepaalde zoekwoorden. Check.

Als er iets frustrerend is, is het een valse belofte. En loze beloftes, daar grossieren de schrijvers van clickbaits doorgaans in. Ze beloven in pakkende, meeslepende koppen iets heel moois en uitzonderlijks aan de lezer die doorklikt. Maar wie klikt komt vaak voor een teleurstelling te staan.

OOK ONLINE EEN GOEIE ZAAK NEERZETTEN?