fbpx

LinkedIn Creator Mode

  • Published: 06/08/2021
  • Latest update: 06/01/2023

LinkedIn Creator Mode is een functie die contentmakers in staat stelt makkelijker content te creëren op het platform. Met deze feature kan je content beter uitlichten, beter de verbinding aan gaan met je volgers en makkelijker interactie aan gaan met je community. In plaats van connecties verzamel je volgers, waar je dus anders mee om gaat.

Hoe schakel ik LinkedIn Creator Mode in?

Met de Creator Mode zet je je gewone profiel om in een Creator profiel. Hoe doe je dat? Ga boven in het menu naar ‘Ik’ en kies voor ‘Profiel weergeven’. Scroll daarna naar beneden totdat je komt bij ‘Uw statistieken’. Hier kan je klikken op ‘Creatormodus’ en deze aanzetten.

Je kan nog vijf hashtags toevoegen met onderwerpen die jij interessant vindt. Dit is overigens niet verplicht, maar mijn advies is om dit wel te doen. Door deze hashtags worden jouw berichten veel beter zichtbaar op de tijdlijn van je volgers.

Ja kan je hashtags altijd wijzigen door op je profiel weer naar je Creator Modus te gaan en de hashtags aan te passen. Ook kan je hier het schuifje van de Creator Modus weer uitschakelen om terug te gaan naar de gewone modus.

Paulien Tak Social media marketeer & content creator

"Met deze feature kan je content beter uitlichten, beter de verbinding aan gaan met je volgers en makkelijker interactie aan gaan met je community."

Wat zijn de verschillen met een gewoon profiel en een Creator profiel?

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een profiel in Creator Mode of gewone modus? Je Connect button verandert in een Volgen button, je connecties worden dus je volgers. Het is laagdrempeliger om iemand te volgen dan met iemand te connecten en dat vergroot jouw kansen om sneller je netwerk uit te breiden.

De secties ‘Activiteiten’ en ‘Uitgelicht’ schuiven naar boven en zijn zo zichtbaarder in je profiel. Hierdoor kunnen je volgers sneller jouw content vinden en ontdekken waar jouw expertise ligt. Je kan zelfs meer aandacht naar je LinkedIn-bedrijfspagina trekken door content vanaf je bedrijfspagina’s te delen op je eigen pagina.

Ook wordt het aantal volgers weergegeven op je profiel en worden je opmerkingen en likes op posts van anderen niet meer weergeven bij ‘Activiteiten’. Boven in je profiel zijn ook direct de hashtags zichtbaar die je hebt ingevuld.

Dit verandert er met de Creator Mode

  • Knop Connectie Maken verandert in knop Volgen.
  • Jouw onderwerpen worden duidelijk weergegeven in je profiel.
  • Uitgelicht en Activiteiten schuiven naar boven in je profiel.
  • Het aantal volgers wordt weergegeven in je profiel.
  • Jouw activiteit wordt uitgebreid; meer van jouw content en wat jij interessant vindt.
  • Opmerkingen en likes worden niet meer weergegeven bij Activiteiten.
Creator Mode LinkedIn
Creator Mode LinkedIn
Het is laagdrempeliger om iemand te volgen dan met iemand te connecten en dat vergroot jouw kansen om sneller je netwerk uit te breiden.

Nadeel van de Creator Modus op LinkedIn

Het nadeel van je profiel veranderen in een Creator Modus is dat het moeilijker wordt voor mensen om met je te connecten. De Connect button is namelijk veranderd in de Volg button. Hierdoor kan iedereen jou gemakkelijk volgen, maar dit is iets anders dan connecten.

Volgers kunnen alleen je updates zien en daarop reageren, maar ze kunnen je geen berichten sturen. Daarnaast zie jij natuurlijk geen updates van je volgers.

De connectie-knop is verstopt onder ‘Meer’ of op mobiel onder de drie puntjes.  Dit weten de meeste mensen niet, waardoor ze je minder snel zullen connecten.

Creator Mode voor bedrijfspagina’s

Het is nog niet mogelijk om de Creator Mode voor bedrijfspagina’s in te stellen. Toch is deze functie handig wanneer je vooral LinkedIn gebruikt voor je bedrijf. Als eigenaar of werknemer van het bedrijf ben je namelijk de best mogelijke ambassadeur.

Mensen zullen altijd eerder contact leggen met een persoon dan een bedrijf. Jouw persoonlijke uitstraling op LinkedIn is sterker, maar dit kan je juist inzetten voor je bedrijf. Een combinatie van een sterk persoonlijk profiel met een groot netwerk en een professionele bedrijfspagina kunnen zeker waarde toevoegen aan jouw online strategie.

Een combinatie van een sterk persoonlijk profiel met een groot netwerk en een professionele bedrijfspagina kunnen zeker waarde toevoegen aan jouw online strategie.

Vragen over je LinkedIn-strategie?

Benieuwd wat de beste LinkedIn-strategie is voor jouw bedrijf? Wij helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuzes en het inzetten van de juiste content voor jouw doelgroep. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

X