fbpx

Online marketing strategie

Mensen brengen enorm veel tijd online door. Wij onderzoeken waar jouw relevante doelgroep zit, hoe ze benaderd willen worden en wat de beste boodschap is om jouw doelstellingen te behalen.

VAN A NAAR B

Voor elke klant in elke fase gelden andere kansen en doelen, en daar passen wij onze service logischerwijs op aan. We bieden dus altijd maatwerk aan. Wat voor klant A werkt, werkt niet automatisch voor klant B. Daarom hebben we verschillende services in huis die we samensmelten tot de beste strategie voor jou.

EEN GOEDE ONLINE MARKETING STRATEGIE OPZETTEN

Om een goede basis neer te zetten moeten we wel weten wat we ermee willen bereiken. We beginnen met het bepalen van de doelstellingen. Wat wil je precies bereiken met online marketing? Als we dat duidelijk hebben, bepalen we welke diensten we daarvoor moeten inzetten. Op nummer 1 staan in Google? Dan zijn SEO en SEA van groot belang. Wil je een sterke fanbase opbouwen? Dan zetten we social media in. Haken mensen af op je website, dan is conversie optimalisatie misschien wat je nodig hebt.

Wij deden al online marketing strategie voor:

WAT WIJ DOEN

We bepalen samen met jou de diensten die nodig zijn om jouw doelen te bereiken. Per dienst stellen we KPI’s op, zodat we meetbaar kunnen maken wat we voor jou bereiken. Vaak heb je meerdere diensten nodig om je einddoel te kunnen bereiken. Ze versterken elkaar en werken nauw samen. Het doel en de keuzes voor diensten vormen de strategie en de focus van jouw online marketing.

SEE-THINK-DO-CARE MODEL

Welke service je nodig hebt, bepalen we aan de hand van een marktonderzoek en het See-Think-Do-Care-model. Iedere klantfase heeft een ander doel en vraagt daarom telkens een ander middel en een andere boodschap. Door in fases te werken zorgen wij ervoor dat jouw online marketing perfect aansluit bij de klantreis.

See

SEE-THINK-DO-CARE

Potentiële klanten die nog niet eerder in aanraking zijn gekomen met jouw merk of bedrijf, zitten in de See-fase. Deze groep is mogelijk geïnteresseerd in jouw dienst of product, maar is daar nog niet actief mee bezig. In deze fase wil je laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Het doel van deze fase is dan ook merkbekendheid creëren. Een belangrijke service in de See-fase is advertising. Dit kan zowel op Google Display, Google Search of op social media. Met behulp van advertenties komt jouw doelgroep in aanraking met jouw bedrijf.

THINK

SEE-THINK-DO-CARE

In de Think-fase is het enorm belangrijk om aan de informatiebehoefte van de doelgroep te voldoen. Deze potentiële klanten overwegen om jouw dienst of product af te nemen, maar zijn nog niet voldoende overtuigd om te converteren. Het doel van deze fase is dus om hen te informeren over de toegevoegde waarde van jouw dienst of product.

In de Think-fase zijn SEO en contentcreatie van groot belang. Door middel van goede vindbaarheid in zoekmachines en een heldere informatiestroom overtuig je de doelgroep van jouw toegevoegde waarde.

Do

SEE-THINK-DO-CARE

De Do-fase draait om conversie. Deze groep is bekend met jouw product of dienst en heeft alleen nog een ‘nudge’ nodig om die laatste stap te zetten. Het is belangrijk dat je de doelgroep nu voldoende overtuigt, zodat ze overgaan tot aanschaf of inschrijving. Het enige doel in deze fase is verkopen.

In de Do-fase is advertising van belang. Je kan je websitebezoekers bijvoorbeeld opnieuw benaderen met advertentie (retargeting) of shopping tags toevoegen aan je social posts, waardoor volgers heel gemakkelijk iets kunnen kopen. Daarnaast is conversie optimalisatie een belangrijke dienst. Dat zorgt er onder andere voor dat klanten gemakkelijk hun aankoop kunnen afrekenen zonder dat ze obstakels tegenkomen waardoor ze afhaken.

CARE

SEE-THINK-DO-CARE

In de Care-fase zitten je bestaande klanten. Deze groep is al bekend met jouw product of dienst. Je wilt ze tevreden houden en ervoor zorgen dat ze nog meer uit je dienst halen of meer producten aanschaffen. Het doel in deze fase is het vergroten van de klantwaarde. In de Care-fase is e-mailmarketing een van de belangrijkste services. Via e-mail houd je klanten betrokken en kan je voor upselling zorgen, oftewel grotere of extra aankopen.

Lees meer over het model

INZICHTEN EN BIJSTUREN

Terwijl we de strategie uitvoeren, blijven we natuurlijk met jou de voortgang bespreken. Hierdoor kunnen we altijd bijsturen waar nodig. Bovendien leiden nieuwe inzichten soms tot nieuwe kansen of ideeën. We gaan hier flexibel mee om en kunnen de plannen gedurende het traject aanpassen, zodat we altijd het beste resultaat behalen voor jou.

Snel met ons aan de slag!

Online het verhaal vertellen van Muze

Met behulp van Google Web Stories een nieuwe speler op de skincare markt te introduceren

Bekijk case
Koen van den Berg Strateeg & innovatiemanager

“Wie ben je als merk, als bedrijf? waarom doe je wat je doet en tegen wie neem je het op? Daar liggen de sleutels tot succes.”

Onze specialisten

Maak kennis met onze strategen. Samen met jou zullen zij de beste online marketing strategie voor jouw website uitzetten.

OOK een goede online marketing strategie?

Onze specialisten kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan! Neem vandaag nog contact met ons op en ga het gesprek met ons aan.

Snel met ons aan de slag!