fbpx

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisaties helpt de relevante doelgroep bij het makkelijker vinden van jouw website in Google en andere zoekmachines.

SEO IS NET ALS EEN DATINGSITE...

SEO heeft eigenlijk wel wat weg van een datingsite. Mensen zijn ergens naar op zoek, of dat nou de liefde van hun leven is of tips voor het koken van rijst. Dan wil je natuurlijk allereerst de resultaten voorgeschoteld krijgen waar jij wel wat in ziet. Vervolgens moet nog blijken of het een match is, maar die kans is groter dankzij het koppelwerk dat eraan vooraf is gegaan. Je helpt mensen dus effectief bij hun zoektocht.

WAT WIJ DOEN

We voeren voor onze klanten SEO-analyses uit om te zien hoe je website presteert (en wat er beter kan). De belangrijkste factoren die we meenemen zijn:


– Expertise en autoriteit van de website en de auteur
– Technische factoren zoals de indexeerbaarheid, snelheid en structuur van de site
– Het vinden van de juiste zoektermen
– Contentproductie op basis van ons SEO content model


Bij het bepalen van een strategie kijken we naar de grootste kansen voor een website. Bij SEO is het vaak zo dat de zwakste schakel de posities bepaalt. We kunnen dus direct grote winsten boeken voordat we gaan kijken naar een strategie voor de langere termijn.

SEO-TECHNISCHE ANALYSE

VOLDOET JOUW SITE AAN DE BASISVOORWAARDEN

Om mee te mogen dingen naar de hand van Google-gebruikers moet jouw site aan een aantal voorwaarden voldoen. Je kan nog zo goed een zoekvraag beantwoorden, maar als de site niet naar behoren werkt, ziet Google je niet staan.

  • Daarom kijken wij uitvoerig naar zaken als:
  • Laadsnelheid
  • URL-structuur
  • Linkstructuur
  • Het gebruik van redirects

Zie het als het invullen van je profiel op de datingsite. Dat is de basis die nodig is om getoond te worden aan geschikte kandidaten. Voor jouw site is gebruiksvriendelijkheid leidend. Alle pagina’s moeten dus overzichtelijk verzameld zijn en je moet er gemakkelijk je weg kunnen vinden.

LINKBUILDING

HOE HET WEL EN NIET MOET

Externe links naar jouw website, backlinks genoemd, zijn voor Google een belangrijke indicator voor de SEO-waarde van jouw site. Daarbij geldt: hoe relevanter de links, hoe waardevoller.

De juiste manier om aan linkbuilding te doen is door ze simpelweg te verdienen en ja, dat kost tijd. Het bouwen van een relevant linkprofiel doe je door relevante content te schrijven voor de site, waar andere sites en blogs weer naar linken. Gelukkig voor jou weten wij precies hoe wij die content moeten schrijven.

Linkbuilding heeft voor ons in veel gevallen plaats gemaakt voor het optimaliseren van Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid. Google noemt dit zelf EAT optimalisatie. Het is een van de manieren waarop Google kijkt naar de kwaliteit van een site.

Hoe schrijf ik content?

ZOEKWOORDEN ONDERZOEK

Bij SEO denk je waarschijnlijk al snel aan zoekwoorden en dat is niet onterecht. Google scant pagina’s op het gebruik van relevante termen voor zijn zoekresultaten. Daarom moeten jouw hoofdzoekwoord en ondersteunende termen zo goed mogelijk naar voren komen op de pagina. Maar hoe weet je nou op welke termen je moet scoren? Om daar achter te komen doen we eerst zoekwoordenonderzoek.

Het belangrijkst is dat je de woorden inzet die mensen gebruiken in hun zoekopdrachten. Daar speelt nog mee welke het relevantst zijn en hoe groot het zoekvolume en de concurrentie zijn voor de verschillende termen. We maken daarvoor gebruik van SEO-tools, maar ook van ons gezond verstand. Hoe zoekwoordenonderzoek in detail in zijn werk gaat, lees je in deze blog die een van onze specialisten erover schreef.

Hoe werkt zoekwoordenonderzoek?

HET SCHRIJVEN VAN SEO-CONTENT

De laatste stap die meestal bij SEO komt kijken, is het schrijven van de content die uiteindelijk moet gaan ranken in de zoekresultaten. Copywriters gebruiken het zoekwoordenonderzoek als gids bij hun streven bezoekers te helpen bij hun zoekintenties. Mogelijke vragen moeten daarom helder en overzichtelijk worden beantwoord. Om zo compleet mogelijk te zijn kijken we ook wat de concurrentie schrijft. Wat zeggen zij en wat ontbreekt daarvan in onze tekst? Zo bundelen we alles voor ijzersterke content.

Natuurlijk wil je dat bezoekers meer doen dan alleen het antwoord op hun vraag lezen en weer weggaan. Daarom is het zaak om hen te motiveren en overtuigen tot het verder klikken op je site en hopelijk het overgaan tot conversie. Dat kan een aankoop zijn, maar ook contact opnemen of een aanmelding voor een dienst of nieuwsbrief.

DE KUNST VAN HET SCHRIJVEN VAN SEO-TEKSTEN

Het hoofddoel van een SEO-copywriter is inspelen op de vragen van potentiële klanten en die zo volledig mogelijk beantwoorden. Maar dat is minder gemakkelijk dan het klinkt. Het is niet genoeg om her en der zoveel mogelijk zoekwoorden neer te plempen, wat in het verleden veel gedaan werd, het beruchte keyword-stuffing.

Nee, een goede SEO-tekst is ook gewoon een goede tekst, een die niet aanvoelt als een SEO-tekst. Bezoekers moeten vloeiend door een tekst bewegen en je moet ze ook een fijne leeservaring bieden. Wil je meer weten over hoe onze copywriters te werk gaan? Lees het hier.

Ik wil meer relevant verkeer

Online het verhaal vertellen van Muze

Met behulp van Google Web Stories een nieuwe speler op de skincare markt te introduceren

Bekijk case
Lukas Ter Poorten Online marketing manager

“CONTENT GAAT VEEL VERDER DAN AFBEELDINGEN EN WAT TEKSTJES. ALS ALLES GOED STAAT EN JE CONTENT OVER DE TIJD HEEN ZIET STIJGEN IN RESULTATEN, BEN IK PAS ECHT TEVREDEN.”

Onze specialist

Maak kennis met onze zoekmachine optimalisatie specialisten. Samen met jou zorgen zij ervoor dat er meer relevant organisch verkeer op jouw website komt.

Jouw organische zichtbaarheid verbeteren?

Kom met ons in contact en ontdek hoe we voor jouw bedrijf meer relevante websitebezoekers kunnen realiseren.

Snel met ons aan de slag!
X