fbpx

E-mailmarketing

Haal meer leads binnen (en daarmee meer omzet)

Marketing automation is het gebruikmaken van verschillende geautomatiseerde systemen om meer leads te genereren. Door op het juiste moment, ingegeven door triggers, de juiste informatie te sturen helpen we klanten door hun customer journey. Dit doen we via e-mail, waardoor het ook wel e-mailmarketing genoemd wordt.

Dit proces heeft wel wat weg van hoe goede doelen op zoek gaan naar donaties. Een spotje op tv of een poster in een bushokje zal je niet snel aanzetten tot doneren, maar dat is anders als ze je bellen of voor je deur staan. Je wordt direct en persoonlijk aangesproken en veel mensen zijn daar gevoelig voor. Bovendien belt men donateurs vaak terug als het goede doel een nieuwe donatiecampagne heeft, zoals ook bij e-mailmarketing klanten opnieuw worden benaderd.

logo
logo
red pattern

Wat wij doen

We verdiepen ons in jouw doelgroep om een reeks welkomstmails te versturen waarmee we leads warm maken voor jouw producten of diensten. We schrijven effectieve nieuwsbrieven die de aandacht van jouw klanten pakken en vasthouden. Daarin informeren wij hen en brengen we producten of diensten onder de aandacht, zonder te vervelen. En we denken mee over het opzetten van lucratieve acties die jij met ondersteuning van e-mailmarketing kunt opzetten om jouw omzet een flinke impuls te geven.

Genereer veel leads
Efficiënt door automatisering
Bouw een sterke relatie op met je klanten

E-mail flows

Net iets besteld en meteen een bevestigingsmailtje in je inbox? Dat zijn dus marketing automations. Maar om te bepalen wie wanneer welke e-mail krijgt, werken we eerst een flow uit. Welke actie ondernemen potentiële klanten en welke informatie moeten ze vervolgens ontvangen? Wat zijn de triggers, welke scenario’s zijn er? Dit maken we overzichtelijk in een flow en op basis daarvan schrijven we alle e-mails.

Copywriting voor e-mailmarketing

Nadat de flows zijn uitgewerkt, schrijven we de copy voor de verschillende e-mails. Denk hierbij aan bevestigingsmails, bedankmails, herinneringen voor verlaten winkelmandjes, maar ook aan nieuwsbrieven. Onze copywriters weten precies welke woorden ze moeten gebruiken om jouw lead tot een aankoop te verleiden. Wil je weten wat onze copywriters nog meer doen? Je leest het bij onze dienst contentmarketing.

Marketing automations instellen

Het mooie aan marketing automation zit al in de naam: je kan alle processen automatisch laten werken. Het is dus een kwestie van één keer de flows uitwerken, de copy schrijven, de triggers instellen en daarna gaat alles vanzelf.

color-block-pattern-right

Lead magnets

Waarschijnlijk deel je al kennis via je blog. Maar trek je daarmee wel voortdurend nieuwe leads aan? Een sterke lead magnet heeft een grote impact voor je bedrijf. Het is iets van aanzienlijke waarde, zoals een e-book, een cheat sheet of iets anders waar jouw doelgroep op zit te wachten. In ruil daarvoor krijg jij het meest waardevolle wat een bedrijf zich kan wensen: een e-mailadres.

Personalisatie en segmentatie

E-mail automatiseren klinkt niet direct persoonlijk. Toch kan je ze eenvoudig personaliseren, bijvoorbeeld door automatisch namen in te vullen of laatst bekeken producten in te laden. Daarnaast kan je klantlijsten segmenteren en op die manier steeds relevantere mails sturen. Zo zorg je voor meer klantbinding en bouw je een duurzame relatie op met jouw klanten.

Wij deden al e-mailmarketing voor: