fbpx

Conceptontwikkeling

Een ruwe schets van de website

Je strategie ligt klaar, je hebt een doel. Maar hoe bereik je dat doel? Een concept is eigenlijk een ruwe schets van de richting. Het stippelt nog niet de precieze weg uit, maar het geeft je wel goed idee van hoe daar te komen.

Hoe vertaal je unique selling points (USP’s) en emotional selling points (ESP’s) naar de positionering van jouw bedrijf? Hoe communiceer je met je doelgroep? Hoe richt je je website in? Oftewel, hoe wordt jouw verhaal onderscheidend en inspirerend voor je doelgroep.

logo
logo
red pattern

Wat wij doen

Conceptontwikkeling bestaat uit twee onderdelen. We werken de belangrijkste flows uit en zetten een visuele stijl neer. Om je doel te bereiken gaan functie en vorm altijd samen. We werken functioneel om je klant te begeleiden naar je doel en zetten vorm in om zintuigen te prikkelen en de aandacht vast te houden.

Geef invulling aan je strategie
Breng functie en vorm samen
De contouren van je website

Sitemap & User flows

Als eerste gaan onze UX-designers aan de slag. Zij werken user flows uit, stellen een sitemap op en schetsen de belangrijkste elementen. Ze bepalen langs welke weg we gebruikers sturen en welke pagina’s, knoppen en andere elementen nodig zijn om ze uiteindelijk te verleiden tot conversie. Dit is eigenlijk het skelet van je website, vanuit daar bouw je verder aan de rest van het lichaam.

Stylescapes

Wanneer wij voor jouw websitedesign aan de slag gaan, maken onze designers eerst zogenaamde stylescapes. Dat zijn een soort moodboards met kleuren, typografie, patronen en illustraties of afbeeldingen. Zo krijg je een indruk van onze ideeën voor jouw website en kies jij de uitstraling en stijl die je het best bij je bedrijf vindt passen. De gekozen stylescape werken we uit tot een aantrekkelijke website.

Wij deden al conceptontwikkeling voor:

Onze specialisten