fbpx

User Experience Design

De beste online ervaring voor jouw bezoekers

Internetverkeer is eigenlijk niet anders dan normaal verkeer, met wegen vol bochten, splitsingen en verkeersborden. Net als op de weg wil je duidelijk kunnen zien welke weg je moet nemen en zit je natuurlijk niet te wachten op verkeersopstoppingen of kapotte wegen. En je wilt dat de weg er netjes uitziet, met duidelijke rijstroken en goede verlichting.

UX designers leggen en verbeteren het wegennet van jouw site. Daarmee zorgen ze ervoor dat bezoekers zo soepel mogelijk hun weg vinden op jouw site. Je kunt je de frustratie voorstellen als bezoekers verdwalen of vast komen te staan in het internetverkeer. Voorkom dus dat dat op jouw site gebeurt.

logo
logo
red pattern

Wat wij doen

UX design, afgeleid van ‘user experience’, staat in het teken van de manier waarop bezoekers jouw site ervaren. Kortom, gebruiksvriendelijkheid. Is de site zo ontworpen dat hij aan de behoeftes en wensen van de bezoeker voldoet? Is er een goede flow, waardoor bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden door de verschillende pagina’s? Is iedere pagina ook logisch opgebouwd om je verhaal goed over te brengen? De hoofdregel van gebruiksvriendelijkheid voor websites is dan ook: ‘zorg dat ik niet hoef na te denken’.

UX design is stap drie in een webdesign proces, maar is ook een onderdeel van Conversie optimalisatie (CRO).

Bied een gebruiksvriendelijke ervaring aan je bezoekers
Verhoog conversies en daarmee je omzet
Verhoog de klanttevredenheid van je site

Wireframes

In de meeste gevallen begint ons design bij een aantal wireframes. Dat zijn functionele schetsen van de website, waarop je kan zien waar alles moet komen te staan. Het concept doorvertalen naar een functioneel ontwerp. Ze vormen als het ware het skelet van je website: het bepaalt de opbouw van de pagina’s en de plek voor de call-to-actions.

Mobile first vs desktop first design

We nemen telefoons altijd als uitgangspunt voor het design, we ontwerpen dus mobile first. Dat is tegenwoordig een must als je een nieuwe website wilt laten ontwikkelen. Maar natuurlijk zorgen we er ook voor dat de designs op maat ontworpen worden voor desktop. Zo heb je altijd een goed ogende en werkende website, op mobiel én op desktop.

color-block-pattern-right

Testen en hertekenen

Na livegang is een site vaak nog niet klaar. In ons Marketing as a Service contract zit in veel gevallen een CRO-module. Daarmee A/B-testen wij herhaaldelijk om te beoordelen of alles goed werkt en beantwoordt aan de behoeftes. Daarbij staat altijd centraal hoe gebruikers sneller kunnen converteren. Op die manier blijft onze UX-designer altijd weer sleutelen aan jouw website om de gebruikservaring van de bezoekers te verbeteren.

red pattern

Wij deden al User Experience Design voor: