Online adverteren

De juiste mensen bereiken op het juiste moment

Online adverteren is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken, meer naamsbekendheid op te bouwen en meer websiteverkeer te realiseren. Mensen spenderen enorm veel tijd online. Wij onderzoeken op welke kanalen ze zich bevinden, hoe ze benaderd willen worden en welke boodschap daar het best bij past om jouw doelstellingen te behalen. Bij online adverteren moet alles kloppen: je boodschap, het moment van weergave, het kanaal en zeker ook je doelgroep. Je koopt ook geen vlees voor een barbecue als er alleen maar vegetariërs op af komen.

logo
logo
red pattern

Wat wij doen

Waar wil je adverteren? Op Google, Facebook of toch liever LinkedIn? Je kan veel kanten op met online advertising. Daarom zetten wij altijd eerst een strategie op, gebaseerd op ons marktonderzoek en concrete doelstellingen. Aan de hand daarvan zien we waar jouw doelgroep actief is en op welke zoekwoorden ze zoeken. We bepalen op welke kanalen we jouw doelgroep het best kunnen bereiken en in welke fase van de customer journey ze zich bevinden. Vervolgens bepalen we welke advertentievorm daar bij past: zoekmachine advertenties, display advertenties, shopping advertenties of social advertenties. Na het opzetten van de campagnes blijven we ze monitoren en optimaliseren.

 

Snel relevant verkeer naar je website
Zichtbaar op termen waarop je doelgroep zoekt
Benader websitebezoekers opnieuw

Zoekmachine adverteren (SEA)

Vaak zoeken mensen al naar jouw product of dienst via zoekwoorden in zoekmachines als Google en Bing. Verkoop jij bijvoorbeeld schoenen, dan wil je natuurlijk gevonden worden in Google wanneer mensen zoeken op sneakers, laarzen, pumps of instappers. Met zoekmachine adverteren (ook wel SEA genoemd) zorgen wij ervoor dat jij helemaal bovenaan staat in de zoekmachine op relevante zoektermen. Natuurlijk sta je daar dan met de juiste boodschap en landt jouw doelgroep vervolgens gemakkelijk op jouw website.

Display advertising

Display advertenties zijn advertenties op andere websites. Dit kan in tekstvorm of in de vorm van een banner. Display advertising helpt je om jouw zichtbaarheid te vergroten door gebruik te maken van het enorme netwerk van websites waarop jouw advertentie wordt getoond. Zo kun je jouw merkbekendheid  vergroten en top-of-mind blijven bij jouw doelgroep.

Naast brand awareness is het ook een goed middel voor retargeting. Met retargeting bedoelen we bijvoorbeeld dat we bezoekers van je website die niets gekocht hebben, opnieuw benaderen met een advertentie. Dat is heel efficiënt, omdat je zeker weet dat deze groep al een bepaalde mate van interesse heeft in je product.

color-block-pattern-right

Wij zorgen voor succesvolle campagnes

Winstgevend online adverteren begint bij een goede aanpak. Voorkom dat je advertentiebudget verspilt aan campagnes die de plank volledig misslaan. Wij zorgen ervoor dat jouw doelgroep, strategie en doelstellingen glashelder zijn. Dat vertaalt zich naar succesvolle campagnes die jouw onderneming meetbaar resultaat opleveren.

Google Shopping

Google shopping is voor retailers een visueel aantrekkelijke manier van adverteren. Je bent het ongetwijfeld al eens tegengekomen. Zoek jij bijvoorbeeld wel eens op sneakers in Google? Dan krijg je daar meteen een rijtje sneakers te zien met afbeeldingen, merk en prijs. Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw producten ook in Google Shopping komen te staan en dus beter zichtbaar zijn voor je doelgroep. Dat kan zowel met advertenties (betaald) als organisch (gratis).

Social advertising

Wij zetten ook campagnes op voor sociale kanalen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Dat heeft zeker zijn voordelen. Waar je bij Google adverteert op zoektermen, adverteer je op social media heel specifiek op doelgroepen. Ook zijn de prijzen voor advertenties op de sociale kanalen relatief laag. Meer weten? Check dan onze dienst social media marketing.

color-block-pattern-right

Optimaliseren

Online adverteren is een proces van opzetten, analyseren en optimaliseren. Onze specialisten weten als geen ander naar welke statistieken ze moeten kijken en hoe ze effectief kunnen bijsturen op basis van de resultaten. Ze delen regelmatig de statistieken, optimalisaties en resultaten met jou en het team, zodat we kunnen sparren om elkaar scherp te houden.

Wij deden al online advertising voor: