fbpx

Data & dashboarding

Zonder data is het niet mogelijk om een doeltreffende marketingstrategie te bepalen. Daarom onderzoeken we hoe de klantreis van jouw potentiële klanten verloopt, hoe ze jou vinden en hoe het websitegedrag van je bezoekers eruit ziet.

HET ZAADJE WAAR WE NIET ZONDER KUNNEN

Data is het zaadje waar we niet zonder kunnen, de kiem waaruit online marketing ontspruit. Een zorgvuldig afgestemde strategie vormt de voedingsbodem, de basis waarin je alle data een plek geeft. Hoe meer en beter je onderzoek doet en data vergaart, des te sneller en sterker zullen ze uitgroeien tot klinkende resultaten voor jouw website. Het kan alle kanten op groeien, maar we snoeien bij waar nodig en sturen het in de goede richting. De juiste zaadjes zijn wel een vereiste.

WAT WIJ DOEN

Online marketing is meetbaar en dat is natuurlijk ideaal voor het maken van data-gedreven keuzes. Op basis van data kun je erachter komen waar bezoekers vastlopen en waar zij behoefte aan hebben. Zo maken we geïnformeerde keuzes. We stellen tools als Google Analytics, Tag Manager en Clarity goed in zodat we (schone) data verzamelen en voeren uitvoerige data-analyses uit als basis voor onze marketingstrategie. Dit verwerken we in een overzichtelijk dashboard, waar gestuurd kan worden op vooraf opgestelde KPI’s.

Wij deden al Data & Dashboarding voor:

DATA GOED INSTELLEN

Voordat je data gaat analyseren moet je wel eerst weten of die data klopt. Daarom stellen die eerst goed in. Van Google Analytics en Tag Manager tot de conversieregistraties van nieuwsbriefinschrijvingen of downloads, tot hele e-commerce implementaties.

USER TESTING TOOLS

Op de website stellen we user testing tools in als Clarity, die ons meer vertellen over het gedrag van websitegebruikers. Zo kunnen we (geanonimiseerd) het muisgedrag, klikgedrag, scrollgedrag en zelfs live recordings van interacties op de website zien. Dat geeft praktische informatie over gebruikersgedrag die we kunnen inzetten voor conversie optimalisatie.

SEGMENTEREN OP BASIS VAN DATA

Het segmenteren van je websitegebruikers geeft je diepere en meer gedetailleerde inzichten in je leads en klanten. Door een segment aan te maken kunnen we bijvoorbeeld analyseren hoe:

  • Mensen via een specifiek apparaat (mobiel, desktop, tablet) interactie hebben met jouw website
  • Specifieke klantgroepen door je website navigeren en converteren
  • De website converteert op verschillende dagen of specifieke dagdelen

DASHBOARD

INZICHT IN RESULTATEN

Om eenvoudig inzicht te krijgen in de resultaten van onze online marketing activiteiten richten we een dashboard in, waarin we alle kanalen opnemen: advertising, SEO en website statistieken. Wij maken jouw dashboard in Google Data Studio. Die is op ieder moment zichtbaar en gebaseerd op jouw persoonlijke doelstellingen en KPI’s, zodat jij ook altijd inzicht hebt in hoe het gaat met jouw online marketing.

Ik wil inzichten uit data

In Pizza We Crust!

Meer dan een miljoen mensen lokaal bereikt en meer verkeer gegenereerd tijdens de lockdown

Bekijk case
Daphne van Ardenne Data-analist & Strateeg

“DATA HYGIËNE IS ENORM BELANGRIJK VOOR HET VINDEN VAN INZICHTEN. EEN SUCCESVOLLE CAMPAGNE GEBASEERD OP DATA INZICHTEN IS HET LEUKSTE DAT ER IS.”

Onze specialisten

Maak kennis met onze data specialisten. Samen met jou zorgen zij er voor dat jouw data hygiënisch is om er inzichten uit te halen.

Wil je schone data en inzicht via een dashboard?

Dat regelen we graag voor je. Neem contact met ons op om te ontdekken wat we voor je kunnen betekenen.

Snel met ons aan de slag!
X