fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Zo maak je een sticker in GIPHY

  • Published: 05/05/2021
  • Latest update: 06/01/2023

Wat is GIPHY?

GIPHY is een platform waarop je content kunt maken voor iMessage, Facebook, Instagram, Snapchat en TikTok. Die content bestaat uit allerlei korte animaties: reactie GIF’s, real-time GIF’s, geanimeerde stickers en clips. Elke dag gebruiken we wereldwijd meer dan 10 miljard stukken GIHPY-content met een bereik van meer dan 700 miljoen gebruikers.

Wat is een GIPHY sticker?

Een sticker van GIPHY is eigenlijk een GIF maar dan met transparantie om de randen. Stickers onderscheiden zich van GIF’s omdat ze een eigen API hebben. Doordat de sticker een GIF is beweegt hij en kan je hem op andere manieren gebruiken. Merken, bedrijven, content partners en artiesten gebruiken allemaal de stickers om hun gesprekken online leuker en positiever te maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

"*" geeft vereiste velden aan

Wat heb je nodig voor een GIPHY sticker?

Om je stickers publiek te maken, zodat iedereen ze kan gebruiken, moet je aan een paar voorwaarden voldoen. Zo heb je een website nodig, een e-mailadres dat overeenkomt met die van je website (email)@(onderneming).com en een GIPHY account. Als je dat niet hebt, kunnen je klanten je stickers niet vinden op social media. Verder raad ik je aan om de GIPHY app te downloaden. De app maakt het stukken makkelijker om geanimeerde, transparante stickers te maken.

Wat moet je doen?

Voordat je aan de slag gaat met het maken van sticker is het handig om met de volgende punten rekening te houden. Dit moet je in ieder geval doen:

  • Je profiel aanvullen met een profielfoto, een informatieve tekst over je onderneming, een URL van je website en je Instagram account.
  • Geen afbeeldingen groter dan 100 MB gebruiken, de ideale grootte is maximaal 8 MB.
  • Een maximale resolutie van 720p gebruiken.
  • De achtergrond voor minimaal 20 procent transparant maken.
  • Minstens 5 relevante tags bij elke GIF zetten.
  • Minstens 5 GIF’s uploaden.
  • Je aanmelden voor een brand channel.

De voordelen van een GIPHY sticker

Een GIPHY sticker ziet er natuurlijk leuk uit, maar het is ook handig om het in te zetten bij jouw online marketing.

Branding

Door stickers te maken kan je je branding een extra dimensie geven. Maak je logo herkenbaarder door het in elke story tevoorschijn te laten komen. Laat je huisstijl kenmerkend zijn. Maak je bedrijf persoonlijker door stickers van je teamleden te maken, of natuurlijk de kantoorhond.

Locatie

Voeg tags toe van de locatie van jouw onderneming. Dan kunnen mensen jou vinden op social media als bij het zoeken van stickers je plaatsnaam invullen.

Bereik

Gaan je stickers viraal? Top! Dat betekent extra bereik en merkbekendheid.

Wil jij professioneel werk maken van jouw social media?

Je weet nu hoe je zelf een GIPHY sticker maakt voor jouw bedrijf. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Er komt nog veel bij kijken voordat jouw bedrijf op social media écht de aandacht trekt en volgers en klanten binnenhaalt. Wij weten hoe je op een professionele manier alles uit social media haalt. Kan je dus wel een helpende hand gebruiken? Neem dan gewoon eens contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we jou verder kunnen helpen.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

X