fbpx

Content marketing

Je content moet altijd goed aansluiten bij wat je wilt vertellen en bij de doelgroep die wilt bereiken. Daarom is het zo belangrijk dat je de juiste kanalen en de juiste content inzet.

SMAAK IS OOK MAAR SMAAK

Je kan contentmarketing vergelijken met muziek. We houden er bijna allemaal van, maar iedereen vindt iets anders leuk en ervaart het op zijn eigen manier. Daarom weet je dat hetzelfde liedje uiteenlopende reacties oproept bij verschillende mensen. Met content werkt het net zo. Sla de juiste toon aan om jouw publiek op de juiste manier te bereiken en zo te zorgen voor meer conversies op jouw website.

DE JUISTE CONTENTSTRATEGIE: WIE, WAT, WAARVOOR

Het heeft geen zin om te beginnen met contentmarketing als je nog niet duidelijk hebt wat je wilt vertellen, juist omdat er zoveel mogelijk is. Daarvoor moet je jezelf een aantal vragen stellen: wat wil je bereiken, wie zijn jullie als bedrijf, wie is je klant. Pas als we dat duidelijk hebben, halen we de meest geschikte instrumenten erbij om muziek voor je te maken. Als je niet zeker weet wie je doelgroep is, maken we eerst een doelgroepanalyse en buyer persona.

SEE-THINK-DO-CARE

Zoals altijd in marketing speelt het See-Think-Do-Care model een grote rol. Voor potentiële klanten in de See-fase is andere content gewenst dan voor mensen die zich al meer gericht oriënteren in de Think-fase. Daarom zorgen we dat onze content aansluit bij elk stadium van de customer journey, want hoe relevanter en doelgerichter, hoe beter.

We maken een contentplan. Daarin staat alle content die we gaan produceren aan de hand van relevante contentpijlers (onderwerpen) en de kanalen waar het op wordt gedeeld.

TEKST, BEELD EN GELUID

In de eerste plaats draait het bij contentmarketing om het creëren van teksten (oftewel, copy), maar in de praktijk komt er veel meer bij kijken. Met het inzetten van beeld en geluid zet je je verhaal kracht bij en val je meer op. Consumenten zijn namelijk kritisch en hebben weinig geduld. Daarbij schrikt droge copy bezoekers nogal eens af; lezen moet niet als werken voelen.

Een goede copywriter zorgt voor een prettig leesbare tekst, maar afhankelijk van het kanaal kan je die tekst begeleiden met afbeeldingen en video’s. Designers spelen daarom een belangrijke rol om de content goed naar voren te laten komen. Daarnaast wordt video, met name op social media, een steeds belangrijker medium om online je boodschap mee te vertolken.

SEO CONTENT

Een online copywriter moet bijna altijd rekening houden met SEO (Search Engine Optimization). Voor goede organische resultaten en het aantrekken van relevante nieuwe bezoekers aan je website is het namelijk zaak dat je hoog in de zoekresultaten staat. Onze SEO-experts maken een SEO-analyse van jouw website en een zoekwoordenonderzoek, aan de hand waarvan onze copywriters relevante content schrijven.

STORYTELLING

Storytelling is een nuttig middel om indirect jouw merk en/of producten te verkopen. Je grijpt de aandacht van je lezers en laat die vervolgens niet meer los. Hiermee laat je zien dat je meer bent dan slechts een eenvoudige verkoper. Je doet aan thought leadership met deskundige en boeiende teksten over jouw vakgebied of je gaat dieper in op wat jou uniek maakt in een competitieve markt.

Er is meer ruimte voor persoonlijke teksten die niet direct gericht zijn op het aanprijzen van een product of dienst, maar vooral het creëren van een meer betrokken klantbestand en het versterken van je brand identity. Goede kanalen daarvoor zijn blogs of whitepapers. De resultaten zijn niet concreet zichtbaar, maar storytelling betaalt zich op termijn des te meer uit.

NIET WAT MAAR WAAROM

Het idee dat je moet focussen op wat je verkoopt, is achterhaald. Tegenwoordig is het net zo goed belangrijk dat je vertelt waarom je iets doet. Consumenten zijn kritischer dan ooit en bovendien meer begaan met allerlei zaken waar je als bedrijf rekening mee moet houden. Met een authentiek en eerlijk verhaal over jouw motivatie en oorsprong onderscheid jij je van de concurrent die alleen een verkooppraatje houdt. Goede voorbeelden zijn de wereldverbeteraars van Tony’s Chocolonely en het familieverhaal van Go-Tan.

KIMMAN IN DE VOLGENDE VERSNELLING

Een luxe uitstraling en meer relevant verkeer met een nieuwe website

Bekijk case

SOCIAL MEDIA CONTENT

Social media wordt met miljoenen gebruikers steeds belangrijker, ook voor bedrijven. Het is dus slim om Facebook, Instagram, LinkedIn of Pinterest te betrekken in je contentmarketing. Wij maken posts met gerichte copy en aantrekkelijke en informatieve video’s en afbeeldingen om ook daar de juiste mensen te bereiken.

Bovendien is social media ideaal voor klantbinding en het versterken van jouw merk. Doordat mensen jou al volgen, staan ze meer open voor wat je te vertellen hebt. Hier is dus meer ruimte voor content over wie je bent en interactie met je consumenten. Door daarin de juiste toon aan te slaan voelen zij zich meer betrokken bij jouw bedrijf en zullen ze je dus sneller trouw blijven bij het doen van aankopen.

E-MAILMARKETING

E-mailmarketing is een ideaal kanaal om (potentiële) klanten direct relevante content te sturen. Mensen kunnen zich natuurlijk aanmelden voor nieuwsbrieven, maar dankzij e-mail automation zijn er veel meer doelgerichte mogelijkheden. Bezoekers kunnen na het verlaten van de site bijvoorbeeld worden gestimuleerd om terug te komen en eenmalige klanten kunnen eventueel met aantrekkelijke aanbiedingen bewogen worden tot nieuwe aankopen. Met behulp van specifieke copy zorg je zo voor meer conversies en houd je bovendien binding met je doelgroep.

Lisa van der Laan Visual designer

“CONTENT IS ONMISBAAR. TEKSTEN EN VISUELE ONDERSTEUNINGEN DIE PERFECT IN ELKAAR PASSEN ZORGEN VOOR DE MEEST EFFECTIEVE CONTENT EN ZIJN HET LEUKSTE OM TE MAKEN.”

Onze specialisten

Ook effectieve content voor jouw website?

Peter en Jasper kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan! Neem vandaag nog contact met ons op en ga het gesprek met ons aan.

Snel met ons aan de slag!
X