fbpx

Conversie optimalisatie

Voor een website is het cruciaal om bezoekers te krijgen. Maar je wilt natuurlijk ook dat die bezoekers converteren en jou daarmee geld opleveren. Daarvoor is conversie optimalisatie (CRO) onmisbaar.

CITRUSPERS

Om CRO beter te begrijpen kan je het vergelijken met een citruspers. Je wilt het liefst zoveel mogelijk sap uit elke sinaasappel, maar het kan zijn dat de pers niet goed werkt of dat het filter kapot is. Zoals verbeteringen aan de pers zorgen voor meer sap uit jouw sinaasappels, zorgen conversie optimalisaties aan jouw website dat bezoekers makkelijker converteren.

WAT WIJ DOEN

Meer conversies met hetzelfde aantal website bezoekers? Dat is wat conversieoptimalisatie voor jouw bedrijf kan betekenen. We analyseren je website, identificeren verbeterpunten en optimaliseren aan de hand van A/B tests. Op die manier zorgen we dat bezoekers zo vloeiend mogelijk de funnel, een denkbeeldige trechter, doorlopen om er uiteindelijk onderaan weer uit te komen voor het maximale resultaat.

DATAONDERZOEK

Allereerst leggen we de vinger op de zere plek. Waar haken de meeste van je klanten af, tegen welke obstakels lopen ze telkens op? Om daar achter te komen verzamelen we data over het gebruik van jouw website. Dat doen we via dataplatforms als Google Analytics. Zo zien we precies in welk stadium potentiële klanten hun bezoek beëindigen en waar je dus de meeste conversies misloopt. Vervolgens stellen we op basis van die informatie hypotheses op, waarmee we een aantal mogelijke oplossingen bedenken, die we vervolgens op de proef stellen.

DATA-DRIVEN KEUZES MAKEN

Het maken van keuzes doen we nooit lukraak of op gevoel. We kijken daarvoor naar de bestaande data, verzamelen nieuwe data en zorgen voor een gestroomlijnde datahuishouding (datahygiëne). Voor meer inzicht in de data onderzoeken we ook de doelgroep, de markt en de concurrentie.

Bij onze data-gedreven marketing werken we veel met dashboards, waarin we heldere KPI’s formuleren en continu gegevens bijhouden om onze keuzes te kunnen onderbouwen. Zo kunnen we bij de uitvoering van onze strategie altijd op tijd bijsturen en optimale resultaten behalen.

Meer weten over dashboards

OBSTAKELS SIGNALEREN IN DE FUNNEL

Onze UX- en conversie specialisten doen ook onderzoek naar de gebruikerservaring van jouw website. Dat doen ze door middel van een Expert Review (zelf de website doorlopen), maar ook via user testing. Daarbij gebruiken we tools als Analytics en Hotjar om meer inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers. Hoe ervaren zij de site? Dat levert ons een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve inzichten op voor een compleet beeld van jouw site.

A/B TESTEN

Als we weten waar het probleem zit, beginnen we met het zoeken naar oplossingen. Dan stellen we hypotheses op en gaan we die testen. Het belangrijkste middel hierbij is de A/B test. Hierbij worden website bezoekers in groepen verdeeld en wordt hen één van de varianten voorgelegd. Denk bijvoorbeeld aan simpele aanpassingen, zoals een andere kleur of tekst bij een belangrijke knop op de site. De resultaten uit de test tonen aan welke variant (A of B) beter presteert.

Ik wil meer conversies

KIMMAN IN DE VOLGENDE VERSNELLING

Een luxe uitstraling en meer relevant verkeer met een nieuwe website

Bekijk case
Tom Stam UX-designer & CRO specialist

“MEER CONVERSIES HALEN UIT DEZELFDE HOEVEELHEID VERKEER met doelgerichte oplossingen. HET VINDEN VAN DEZE OPLOSSING MAAKT CRO ECHT LEUK.”

ONZE SPECIALIST

Maak kennis met onze CRO specialisten. Samen met jou zorgen zij voor een stijging in de hoeveelheid conversies van jouw website.

CRO VERBETERINGEN DOORVOEREN

Zodra we een we effectieve oplossing voor een obstakel hebben geïdentificeerd, gaan we snel aan de slag om de verbeteringen door te voeren in jouw website. Denk daarbij aan het veranderen van de user flows, het aanmaken van nieuwe (landings)pagina’s, het wegnemen van een specifiek obstakel (zoals een foutmelding bij het afronden van je betaling) of het optimaliseren van de (micro)copy en call-to-actions. Er zijn talloze manieren waarop je online conversies kan verhogen; we gaan graag met je aan de slag om die op jouw website te ontdekken.

Snel met ons aan de slag!
X