fbpx

Peter

Smits

Copywriter & E-mailmarketeer

JE LEERT ELKE DAG WAT NIEUWS OVER TAAL

Sommige dingen lijken geen limieten te hebben. Een van die dingen is taal. Elke dag vind ik weer een antwoord op de vraag wat je kan bereiken met taal. En dat is wat werken met taal zo leuk maakt: elke dag en elke tekst is anders en heeft een ander doel. Daarom is copywriting enorm divers en uitdagend, zeker als je voor compleet verschillende bedrijven mag schrijven.

Meer over mij

When Aeschines spoke, they said, ‘How well he speaks.’ But when Demosthenes spoke, they said, ‘Let us march against Philip’. – David Ogilvy

Lange tijd had ik geen idee wat ik wilde worden als ik later groot was. Taal en schrijven vond ik altijd al leuk en interessant, maar wat kan je daarmee bereiken? Als copywriting trainee bij Goeiezaak kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het vak van copywriter en die interesse werd al gauw een liefde.

Goede copy is niet alleen mooi, het is vooral effectief. Het ultieme doel is copy te schrijven die mensen overtuigt, zonder dat ze het gevoel hebben dat jij ze probeert te overtuigen. En als je dat ook nog eens voor elkaar krijgt met mooie copy, is dat mooi meegenomen.

Naast mijn werk als copywriter probeer ik me graag waar mogelijk verder te ontwikkelen. Ik lees bijvoorbeeld graag een goed boek, volg een cursus Italiaans en ik loop (meestal) met plezier hard. Zo heb ik in 2022 nog de halve marathon van Amsterdam gelopen.

Wil jij een keer in gesprek om te kijken hoe mijn collega’s en ik voor jou online meters kunnen maken? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op
  • +

    Woorden en zinnen kneden alsof het Silly Putty is

  • +

    Spreken is zilver, schrijven is goud

  • +

    Een gezonde hekel aan spel- en taalfouten

Mijn geschreven artikelen

X