fbpx

Online het verhaal vertellen van Muze

Met behulp van Google Web Stories een nieuwe speler op de skincare markt te introduceren

Muze is een gloednieuw skincare bedrijf dat zich specialiseert in effectieve huidverzorgingsproducten om (beginnende) huidveroudering tegen te gaan. Maar hoe verover je als nieuw cosmeticamerk een plek tussen de moordende concurrentie en overtuig je de doelgroep van jouw product? De oplossing: het verhaal vertellen van Muze via Google Web Stories.

Muze – The art of skincare

Muze staat voor kwaliteit en effectiviteit in skincare. Hun verzorgingsproducten bestaan voor 100% uit actieve bestanddelen en zijn vrij van water, wat vaak als loze opvulling dient. De collectie van Muze heeft één doel: huidveroudering tegengaan voor een frisse, stralende huid. Als merk zag Muze pas in 2022 het levenslicht, maar de mensen erachter hebben al vele jaren ervaring in de branche. Aan de productlijn is jarenlang wetenschappelijk onderzoek voorafgegaan, wat heeft geresulteerd in hun revolutionaire Muze Synergy System.

Muze doelgroep

Muze richt zich op vrouwen tussen de 25 en 65 jaar met een bovengemiddeld bestedingspatroon die het belangrijk vinden om er verzorgd uit te zien. Ze zijn actief op social media, zoeken naar effectieve skincare producten en hebben beginnende tekenen van huidveroudering. Ze bestellen hun producten voornamelijk online.

GOOGLE WEB STORIES

Daarnaast komen Google Web Stories met een aantal belangrijke voordelen, die de website van Muze geen windeieren leggen. Daar komt nog eens bij dat ze indexeerbaar zijn en ze in de zoekresultaten van Google getoond worden. Belangrijke voordelen:


  • Ze zijn indexeerbaar en verbeteren de SEO positie van de website.

  • Gebruikers kunnen de content makkelijker consumeren.

  • Ze blijven beter hangen bij het publiek, doordat ze visueel en interactief zijn.

  • Ze hebben een eigen plek op de website, waardoor ze op meerdere platformen ingezet kunnen worden.

  • De verhalen zijn te embedden en daardoor eenvoudig herbruikbaar op meerdere pagina’s van de website.

  • Branding en daardoor herkenbaarheid kan visueel goed overgebracht

Lisa van der Laan Visual designer

“Een van de doelen is het volledig integreren van de Google Web Stories in de nieuwe website van Muze om zo te leiden tot meer productaankopen.”

Producten verkopen

Een van de doelen is het volledig integreren van de Google Web Stories in de nieuwe website van Muze om zo te leiden tot meer productaankopen. De stories krijgen niet alleen hun eigen overzichtspagina, maar ze worden ook tussen de producten in het productoverzicht, de homepage en blogartikelen geplaatst. Dit alles moet ervoor zorgen dat de bezoeker bereikt wordt en overtuigd raakt van de kennis van Muze. Vervolgens komen ze in de funnel terecht richting een productaankoop met als uiteindelijke doel om één of meer productaankopen te doen.

Organisch verkeer en bovenaan staan in Google

Het is ons doel ook om hoog te gaan scoren in Google. De stories worden geïndexeerd, er wordt structured data aan toegevoegd en er worden links verwerkt in de slides. Iedere Google Story krijgt zijn eigen URL en is daardoor op meerdere apps en pagina’s te gebruiken. De stories worden ook toegevoegd aan de XML sitemap van de website. Daarmee vergroten we de kans dat de stories worden opgepikt door Google en dus hoog in de zoekresultaten te vinden zijn.

Expertise delen op een laagdrempelige manier

Hoe kan je je expertise het beste delen op een zo laagdrempelige manier? Daarvoor kunnen we een voorbeeld nemen aan social media. Daar hebben we gezien dat foto’s en video’s van hoge resolutie aangevuld met korte informatie bijzonder effectief zijn om de gebruiker een verhaal in te zuigen. Bovendien is dit format perfect voor Muze, omdat de doelgroep al gefocust is op social media en bijvoorbeeld bekend is met de stories van Instagram.

Laaghangend fruit

Ons advies aan Muze was om eerst te focussen op zoektermen met relatief weinig concurrentie. Met dit laaghangend fruit kan Muze redelijk snel online autoriteit opbouwen. Wanneer dat is gelukt, kan het merk zich ook gaan focussen op bredere zoektermen.

Race naar de top

In tegenstelling tot verhalen op Instagram, Snapchat en YouTube verdwijnen Google Web Stories niet na verloop van tijd. Sterker nog, de informatieve verhalen hebben de potentie om bovenaan in Google te komen en zo op de lange termijn veel verkeer aan te trekken. Daarom voegen we ook structured data toe aan de stories, zodat Google de content beter begrijpt.

De consument die doelgericht op zoek is naar informatie, kan die op de site van Muze vinden in de kennisbank. Informatie waar niet naar gezocht wordt, maar die wel belangrijk is in het beslissingsproces, is perfect om weer te geven in de stories.

Blijven plakken

Het grootste gedeelte van de stories zal via mobiele apparaten binnenkomen bij de doelgroep. Eenmaal in een story blijven ze plakken en worden ze doorgestuurd naar een product. Esthetiek is bij deze doelgroep van groot belang, dus de visuele ervaring van de website is een erg belangrijk punt. De stories en de website moeten daarom samen zorgen voor een mooie visuele ervaring die naadloos in elkaar overgaat.

Om de e-commerce doelstellingen te ondersteunen is op de website ook een kennisbank met SEO-artikelen gemaakt, worden reviews en testimonials toegevoegd en zijn er informatieve video’s gemaakt.

Dankzij deze strategie maakt Muze online een vliegende start als merk en kunnen ze snel trouwe klanten aan zich binden.

Klaar voor een nieuwe website met EEN duidelijke strategie?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Snel met ons aan de slag
X