fbpx

Kimman online in de volgende versnelling

Een luxe uitstraling en meer relevant verkeer met een nieuwe website

Hoe vertaal je de luxe ervaring van een officiële Jaguar en Land Rover dealer naar een website, zonder dat dat ten koste gaat van de gebruikerservaring? Oftewel, vorm én functie op de eerste plaats zetten. Dat was de uitdaging waar we voor kwamen te staan toen Kimman bij ons aanklopte voor een nieuwe website.

Kimman, de oudste Jaguar dealer van Nederland

Als je op zoek bent naar een Jaguar of Land Rover in de omgeving van Amsterdam of Haarlem, dan kom je waarschijnlijk uit bij Kimman. In 1884 zette dit familiebedrijf zijn eerste stappen als bouwer van exclusieve rijtuigen en leverde het zelfs koetsen aan het koninklijk huis. Later maakte Kimman met succes de stap naar luxe auto’s, waaronder Jaguar.

Vandaag de dag is Kimman nog altijd een familiebedrijf, met vader en zoon Joost en Jim Kimman achter het stuur en met een grote collectie Jaguars, Land Rovers en Range Rovers in de showroom.

Koen van den Berg Strateeg & innovatiemanager

“Bij de realisatie van de website hadden we een duidelijk doel voor ogen: online dezelfde zorg, aandacht, expertise en kwaliteit bieden als in de showroom.”

HOE MEER POESPAS, DES TE MINDER CONVERSIES

Maar het probleem was dat je de showroom ervaring niet een-op-een kan doorvertalen naar een online setting. Een website biedt een andere ervaring, met zijn eigen functionaliteiten. En online geldt over het algemeen: hoe meer poespas, des te minder conversies.

We zijn gaan kijken naar talloze andere autowebsites. Niet om te doen wat de rest ook al doet, maar juist om te ontdekken wat we anders en beter konden doen. Door die inzichten naast de behoeften en het karakter van Kimman te leggen, kwamen we tot de volgende strategie voor een succesvolle website:

De ideale klant op de plek van bestemming brengen

Net zoals een showroom moet een autodealerwebsite zichzelf en zijn wagenpark duidelijk in de etalage zetten. Advertising speelt hier een belangrijke rol bij, maar een gezonde website kan niet zonder organisch verkeer.

Bovendien geldt dat bezoekers die via hun zoekopdracht op de website komen, vaak meer waarde hebben dan betaalde bezoekers. Dus was het zaak om de website goed in te richten voor SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie.

Ieder model zijn eigen pagina

Ieder model komt tot recht op zijn eigen modelpagina. Hier krijgen bezoekers alle benodigde informatie voorgeschoteld in een prettig format dat sterk gericht is op de klantervaring. Met auto’s zo mooi en stijlvol als deze, kan je natuurlijk niet zonder de juiste beelden om ze te showcasen.

Daarom hebben we ervoor gezorgd dat elke modelpagina vol fraaie beelden staan, die grotendeels uniek zijn (goed voor SEO!) en niet te zwaar zijn, zodat de laadsnelheden laag blijven. Natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat klanten vanaf de modelpagina gemakkelijk kunnen converteren door een afspraak te maken om langs te komen of door ze naar de voorraad te leiden.

Kimman kennisbank

Daarnaast is er de Kennisbank, waar bezoekers terecht kunnen voor allerlei extra informatie over Jaguar, Land Rover, Range Rover en aanverwante thema’s. Artikelen zoals die over de klassieke Jaguar E-Type en de rol van de Land Rover Defender in de laatste Bond film dienen om de bezoekerservaring te verrijken én tegelijkertijd de vindbaarheid van Kimman voor de doelgroep te verbeteren.

Op rolletjes

Bezoekers moeten soepel door de site kunnen gaan om hun doel te bereiken en tot conversie over te gaan. Maar met maar liefst zes verschillende acties wordt het lastig om iedere conversie de juiste aandacht te geven op de site. Een klant moet maar een paar stappen nodig hebben om:


  • Een proefrit aan te vragen

  • Een nieuwe auto te kopen

  • Een nieuw model uit voorraad te kopen

  • Een pre-owned auto te kopen

  • Een serviceafspraak te maken

  • Contact op te nemen


Om ieder online bezoek in goede banen te leiden hebben we de site zo ingericht dat de klant direct de goede afslag neemt. In het topmenu is direct duidelijk te zien waar je moet zijn als klant met duidelijke titels: Nieuw, Pre-owned en Service.

Nieuw

Bezoekers die een gloednieuw model zoeken, krijgen de optie met een speciaal dropdown menu om door te klikken naar het merk en model van hun voorkeur, of om direct naar de nieuwe modellen op voorraad te gaan. Zo bedienen we zowel de klanten die direct eraan toe zijn om hun nieuwe bolide te kopen als de klanten die nog twijfelen en liever eerst wat meer informatie willen. In allebei de gevallen kunnen ze eenvoudig online een afspraak maken om een specifieke auto of meerdere auto’s van een model te bekijken. Bovendien kunnen ze daar hun nieuwe auto samenstellen, persoonlijk geholpen door een Kimman medewerker.

Pre-owned

Voor gebruikte modellen kan je terecht bij het kopje Pre-owned. Vervolgens worden klanten overspoeld door gebruikte auto’s, maar dat is geen reden tot paniek. Want dankzij de uitgebreide filteropties (ook beschikbaar bij voorraad nieuwe modellen) vinden ze in een mum van tijd hun droomauto. Je kan natuurlijk filteren op merk, model en prijs, maar ook zaken als de brandstof (benzine, diesel, elektrisch, hybride), kilometerstand en zelfs de carrosserievorm. Favorieten (oud of nieuw) kunnen klanten opslaan in Mijn Showroom, een plek waar ze verschillende auto’s kunnen vergelijken en altijd terug kunnen vinden om een afspraak te maken.

Service

Ook voor onderhoud biedt Kimman een keur aan diensten. Klanten kunnen direct een werkplaatsafspraak maken om hun kostbaar bezit de service te geven die het verdient. Dit proces hebben we zo toegankelijk en overzichtelijk mogelijk ontworpen. In vier stappen geeft de klant de benodigde informatie over de auto, de werkzaamheden, het gewenste tijdstip en contactgegevens om hun afspraak zo gericht mogelijk te plannen.

Tom Stam UX-designer & CRO specialist

“Sinds de livegang van de nieuwe website wordt steeds beter duidelijk hoe onze strategie zijn vruchten afwerpt.”

De cijfers

Waar het allereerst om draaide, was de uitstraling van de website naar een hoger niveau brengen, zodat de online uitstraling beter aansluit bij het exclusieve karakter van Kimman en zijn luxe merken. Het chique design laat voldoende ruimte voor een soepele gebruikerservaring met zo min mogelijk afleiding van het doel.

Als we kijken naar de data, zien we een positieve ontwikkeling die wel wat uitleg vereist. Aan de ene kant is er namelijk een daling in het verkeer naar de website, maar tegelijkertijd zien we voor alle belangrijke conversies een hoger conversiepercentage:


  • Afspraken voor proefrit/bezichtiging – van 0,5% naar 0,7%

  • Contactaanvragen – van 0,05% naar 0,2%

  • Werkplaatsafspraken – van 0,5% naar 0,7%

resultaat

Dit betekent dus dat er absoluut gezien weliswaar minder bezoekers op de site komen, maar dat de bezoekers die er wel zijn des te meer waarde vertegenwoordigen. Dat is een duidelijk teken dat de site qua uitstraling en UX goed in elkaar steekt.

Aan dit relevante organisch verkeer kunnen we verder sleutelen met een nieuwe SEO-contentstrategie, gericht op meer organische bezoekers. Op die manier slaat Kimman plankgas de weg in naar grotere naamsbekendheid en een vermeerdering van de omzet.

Klaar voor een nieuwe website met een duidelijke strategie?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Snel met ons aan de slag
X