fbpx

New pizza on the block

Meer lokale naamsbekendheid én omzet voor De Pizzabakkers door ruim een half miljoen mensen te bereiken met advertenties op Facebook en Instagram

De Pizzabakkers is een franchiseketen met meer dan dertig restaurants door het hele land. Je kunt hier terecht voor authentieke Romeinse pizza’s met een heerlijk glas prosecco. Klanten kunnen in het restaurant komen eten, maar ze kunnen hun pizza’s ook afhalen of laten bezorgen.

Twee campagnes in één

Merkbekendheid rondom vestigingen is een belangrijk aspect voor De Pizzabakkers, want iedereen moet weten waar de lekkerste pizza's in de buurt te vinden zijn. Daarom kregen wij de opdracht om zoveel mogelijk mensen in de omgeving van vestigingen online te bereiken en op die manier lokaal voor meer merkbekendheid te zorgen.

Later kregen we bovendien het verzoek van de lokale ondernemers om ons niet alleen op bereik maar ook op omzet te richten. Een lastige klus, omdat je dan in feite een twee-in-één campagne krijgt. Met een beperkt maandelijks mediabudget per vestiging hebben we dat toch voor elkaar gekregen.

De oplossing

De beste manier om ons doel te bereiken was volgens ons door te adverteren via Meta Ads (Facebook en Instagram). Hiermee kan je namelijk kosteneffectief een groot bereik behalen door in een specifieke omgeving advertenties te vertonen in feeds en story’s op Facebook en Instagram.

We hebben een paar maanden moeten testen met verschillende soorten advertenties waaronder: afbeeldingen, GIF's, video’s en carrousels. Daarnaast moesten we campagne instellingen wijzigen en optimaliseren voor de twee verschillende soorten vestigingen: restaurant en To Go (alleen afhaal en bezorgen).

Targetting met een vergrootglas

We wilden een zo groot mogelijk bereik behalen per vestiging, dus besloten we om onze targeting methoden uit te breiden. Dit betekende dat we in steden met meerdere vestigingen postcodegebieden moesten verdelen, om overlap tussen de vestigingen uit te sluiten. Voor de andere vestigingen hebben we gebieden getarget van wel 7 kilometer rond de vestiging.

Futureproof conversies meten

Daarnaast zijn we bezig geweest met het verbeteren van de conversieregistratie door de Facebook Conversions API te implementeren. Dat is noodzakelijk in een tijd waar third-party cookies verdwijnen en het meten van conversies daardoor alleen maar moeilijker wordt.

De resultaten

Wat is er gekomen uit al die optimalisaties en tests?

In de periode van januari t/m juni 2023 hebben we in totaal 586.728 unieke gebruikers bereikt met advertenties van De Pizzabakkers en is de website meer dan 8.000 keer bezocht.

Met de campagnes die nu draaien, behalen we elke maand gemiddeld per vestiging deze resultaten op Facebook en Instagram:

- 22.000 weergaven van advertentie
- 6.750 unieke gebruikers bereikt in de buurt van de vestiging
- 315 klikken op de advertentie
- 5 reserveringen
- 5 order & pick up bestellingen
- 2 bezorg bestellingen
- 900 euro omzet per maand

Siang-Lan Go Eigenaar en oprichter De Pizzabakkers

"Door social advertising op Facebook en Instagram neemt de merkbekendheid van De Pizzabakkers niet alleen toe, maar verdienen de vestigingen hier ook nog geld aan."

Klaar om meer mensen te bereiken met social?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Neem contact op
X