Online strategie

Strategie bepalen begint met de juiste vragen stellen en goed luisteren. Wat zijn je online doelen? Wil je je doelgroep informeren of wil je producten verkopen? Wil je nieuwe markten aanboren of bestaande markten uitbreiden? Om de invulling van je website te kunnen bepalen, willen we eerst alles weten over je bedrijfsstrategie.

Een goede strategie aan de basis van sterk ontwerp

In de marketing draait alles om jouw positionering binnen de markt waarin je opereert. Wat maakt jou anders – en beter – dan de anderen en wie bedien je nu precies? Van daaruit stellen we allerlei mogelijke doelen op; op gebied van conversie, maar ook op financieel vlak.

Een website is allesbehalve statisch en het ontwerp dat wij ervoor maken is daarom per definitie flexibel en toekomstbestendig. De doelgroep en omgeving zijn continu aan veranderingen onderhevig, en daarop moet juist een website kunnen inspelen. Zo ben je je concurrenten de baas en je doelgroep optimaal van dienst.

Het resultaat van de strategische fase

Wil je weten hoe we je online strategie
inzichtelijk maken?

De stappen binnen de strategische fase

Bedrijfsdoelstellingen bepalen

Waar sta je nu met je bedrijf en waar wil je in de komende jaren naartoe? Tijdens een strategische brainstormsessie kijken we kritisch naar je concurrenten, maken we een analyse van de markt, stellen we doelen op voor de korte én de lange termijn en bedenken we persona’s waarop we ons met onze verhalen gaan richten.

Markt- en doelgroeponderzoek

Om te weten hoe je je doelgroep optimaal bereikt, voeren we een markt- en doelgroeponderzoek uit. Uit dit onderzoek komt naar voren hoe je doelgroep eruitziet, wat de kenmerken ervan zijn en wat de behoeften zijn vanuit de doelgroep. Hierop stemmen we de functionaliteiten en boodschap af, zodat ze de doelgroep aanspreken.

Concurrentieanalyse

Jouw merk of dienst is nooit volledig uniek. Er zijn altijd wel concurrenten die een soortgelijke doelgroep iets soortgelijks aanbieden. Het is voor de positionering van je merk of dienst belangrijk te weten wie die concurrenten zijn, waar ze zich bevinden en wat zij doen. Uit de analyse kun je vervolgens opmaken hoe jij je kunt onderscheiden van de rest.

Benieuwd hoe de volgende stap aansluit?