User Experience
(UX) Design

Geef bezoekers van jouw website de beste ervaring

UX design, afgeleid van ‘user experience’, staat in het teken van de manier waarop bezoekers jouw site ervaren. Is de site zo ontworpen dat aan de behoeftes en wensen van de bezoeker wordt voldaan? Is er een goede flow, waardoor bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden door de verschillende pagina’s? Onze UX designer is in staat een visueel aantrekkelijke site te ontwerpen, die bovendien functioneel goed in elkaar steekt.

Een gebruiksvriendelijke site trekt meer bezoekers aan

UX helpt jouw bezoekers navigeren en converteren

Een goed gestructureerde site zal sneller positief gewaardeerd worden door Google

UX-design kan de conversiegraad van je website verhogen

Het ontwerp van je site draagt bij aan klanttevredenheid

UX-design verbetert het imago van jouw bedrijf

Zorgt voor een lagere bounce rate

Je site is gemakkelijker en voordeliger aan te passen

Wat wij doen

Gebruiksvriendelijkheid

UX designers zijn verantwoordelijk voor de gebruiksvriendelijkheid van een website. Eigenlijk zorgen wij ervoor dat bezoekers niet hoeven nadenken op jouw site. Alles moet direct duidelijk zijn en intuïtief te vinden zijn en beantwoorden aan de behoeftes van de bezoekers. Dit zorgt voor een goede flow op de site, waardoor iedereen soepel van de ene pagina naar de andere springt.

Onderzoek

Voor we beginnen aan het ontwerp van een site, hebben onze designers informatie nodig over de bezoekers. Daarom doen we eerst uitvoerig onderzoek naar de behoeften, het gedrag en de verwachtingen van bezoekers; het draait immers om hun ervaringen. De vergaarde data geven de designers de handvatten om aan de slag te gaan. Bovendien weten ze waar (in eerste instantie) de nadruk op moet worden gelegd.

Eerste ontwerp

Aan de hand van de informatie over de bezoekers en de sterke en zwakke punten van de site beginnen we met een ontwerp. Dit is nog verre van een eindproduct, het zijn de eerste functionele schetsen. Dit eerste ontwerp, als het ware het skelet van de site, wordt het wireframe genoemd. Hiermee kan gemakkelijk bekeken worden hoe functioneel het ontwerp in elkaar steekt.

Testen en hertekenen

De prototypes van een site testen wij voortdurend om te beoordelen of alles goed werkt en beantwoordt aan de behoeftes. Maar ook data uit Analytics spelen een belangrijke rol. Daarnaast kunnen verschillende versies naast elkaar worden gelegd met een A/B test. Op deze manier blijft onze UX designer altijd weer sleutelen aan jouw website om de gebruikservaring van de bezoekers te verbeteren.

Betere vindbaarheid en een hogere conversie voor La Boule

Voor modezaak La Boule besloten we een compleet nieuwe site te ontwerpen, zodat klanten beter hun weg konden vinden in de online catalogus. Dit heeft geleid tot een betere vindbaarheid, meer conversies en hogere gebruiksvriendelijkheid. Bovendien is het in de toekomst makkelijker voor ons om aanpassingen te doen aan de site. 

Wij deden al UX design voor:

Onze specialist

‘Iets tofs verzinnen en problemen oplossen voor klanten, daar krijg ik zoveel energie van. Als UX designer bij Goeiezaak.com zorg ik voor de beste gebruikerservaringen online.’

Tom, UX-designer

'Voorkom gefrustreerde bezoekers op jouw website'

Internetverkeer is eigenlijk niet anders dan normaal verkeer, met wegen vol bochten, splitsingen en verkeersborden. Net als op de weg wil je duidelijk kunnen zien welke weg je moet nemen en zit je natuurlijk niet te wachten op verkeersopstoppingen of kapotte wegen. En je wilt dat de weg er netjes uit ziet, duidelijke rijstroken, goed verlicht. 

UX designers leggen en verbeteren het wegennet van jouw site. Zo zorgen ze ervoor dat bezoekers zo soepel mogelijk hun weg vinden op jouw site. Je kunt je dus de frustratie voorstellen als bezoekers verdwalen of vast komen te staan in het internetverkeer. Voorkom dus dat dat op jouw site gebeurt. 

Wil je gebruik maken van onze diensten?

Neem contact op met Colin. Dat kan per mail, telefoon of gewoon face to face.

E |  colin@goeiezaak.com

T |  +31 6 48 402 973