Social media marketing

Trek #aandacht

Social media zijn meestal geen doel op zich, maar wel dé plek om in contact te komen met jouw doelgroep. Gemiddeld spendeert men 2,5 uur per dag op social media, genoeg tijd om jouw merk onder de aandacht te brengen. Door slim gebruik te maken van alle gegevens die de sociale kanalen verzamelen over jouw doelgroep en creatieve concepten te bedenken in alle fases van de customer journey zorgen we ervoor dat jouw merk altijd top of mind is bij de doelgroep. 

Groot bereik, voor relatief lage kosten

Gemakkelijk interactie met de doelgroep

Specifieke targeting op doelgroepen

Bouwt een groot netwerk op

Social media marketing is meetbaar

Leent zicht voor het sneeuwbaleffect

Leent zich voor A/B testen

Wat wij doen

Strategie

De verschillende sociale kanalen zijn ideaal om jouw content onder de aandacht te brengen en content is king dat weten we inmiddels allemaal. Daarnaast zijn sociale kanalen dé plek om in contact te komen met jouw doelgroep. Welke kanalen je precies moet gebruiken, hangt af van jouw product, merk en doelgroep. De keuze is inmiddels reuze, Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest maar ook Snapchat en TikTok worden veel gebruikt in Nederland. Wij helpen je bij het maken van die keuze zodat jij op het juiste kanaal focust.

Social advertising

Social media bieden ook veel mogelijkheden om jouw producten te verkopen. Facebook, Instagram en Pinterest hebben allemaal een shopping-functie, waar je doelgroep vanuit jouw post zo je webshop induikt en jouw product aanschaft. Social advertising is dé manier om het beste uit je budget te halen. We targeten zeer specifiek op demografie, leeftijd, interesses, geografie en functies van jouw doelgroep. Ook zijn de sociale kanalen geschikt voor retargeting, waardoor we jouw conversiepercentage laten stijgen.

Customer Journey

In onze strategie nemen we de customer journey als leidraad, zodat de content naadloos aansluit bij de klantfase. Hierdoor bieden we op het juiste moment de juist boodschap aan. We gebruiken hiervoor het bewezen See-Think-Do-Care-model van Google. Op deze manier kan social advertising en content jouw helpen om je branding- en salesdoelstellingen te bereiken.

Wij deden al social media marketing voor:

Onze specialist

‘Ik bedenk concepten, maak campagnes en schrijf copy en hoop daarmee de klanten van onze klanten te inspireren en ze natuurlijk aan te zetten tot een conversie.’

Paulien, Social Media Marketeer

'Maak slim gebruik van de kansen die op social media liggen'

Social media zijn bij veel ondernemers een ondergeschoven kindje. Vaak is er een jonge medeweker of stagiair die wordt verzocht af en toe te posten. Het gevolg een lullige foto van de vrijmibo of een afgezaagde post van een teamuitje. Zonde, want de sociale kanalen zijn tegenwoordig onderdeel van jouw online visitekaartje en zorgen voor een groot deel van jouw klantcontact. Maak dus slim gebruik van de kansen die hier liggen.

Wil je gebruik maken van onze diensten?

Neem contact op met Colin. Dat kan per mail, telefoon of gewoon face to face.

E |  colin@goeiezaak.com

T |  +31 6 48 402 973