Conversie optimalisatie (CRO)

Haal meer omzet uit de bezoekers aan jouw website

Voor een website is het natuurlijk cruciaal om bezoekers te genereren. Maar om omzet te maken moeten die bezoekers ook wat gaan opleveren. Daarvoor is conversie optimalisatie (CRO) onmisbaar. Onze CRO specialisten testen en analyseren herhaaldelijk de conversieprocessen op jouw site. Dit moet leiden tot optimalisaties die een hogere conversiegraad en meer omzet opleveren.

Met CRO doe je een investering in het rendement van jouw site

Je krijgt een hogere conversiegraad en dat betekent meer omzet met hetzelfde aantal bezoekers

CRO geeft je meer inzicht in jouw klanten

Je hoeft minder uit te geven aan het genereren van nieuwe klanten

Je hebt bij voorbaat een inschatting van het succes van jouw advertenties

CRO kan het verschil maken ten opzichte van hoger rankende concurrenten

Je bindt klanten op verschillende manieren aan jouw site

CRO is goed voor het imago van jouw website

Wat wij doen

Dataonderzoek

Allereerst is het zaak de vinger op de zere plek te leggen. Waar haken de meeste klanten af, tegen welke obstakels lopen ze telkens op? Hiervoor verzamelen we data over het gebruik van de website. Dit doen we via dataplatforms als Google Analytics. Zo zien we precies in welk stadium potentiële klanten hun bezoek beëindigen en waar dus de meeste conversie misgelopen wordt. Op basis hiervan kunnen we hypotheses opstellen. Hiermee bedenken we op basis van de data meerdere oplossingen, die we vervolgens op de proef stellen.

Testen

Als we dus weten waar het probleem zit, beginnen we met het zoeken naar oplossingen. Soms is het simpel verholpen, als bijvoorbeeld een betalingsmodule structureel niet goed blijkt te functioneren. Bij complexere oorzaken onderwerpen we de site aan tests. Het belangrijkste middel is de A/B test. Hierbij worden verschillende versies van de site, in ieder geval het origineel en één aangepaste versie, voorgelegd aan testgroepen. Denk hierbij aan simpele aanpassingen, zoals een andere kleur of tekst bij een belangrijke knop op de site. Wanneer je meerdere aanpassingen tegelijk tegenover elkaar wil plaatsen, spreek je van een multivariabele test. Dit kan overigens gecombineerd worden met een A/B test voor preciezere resultaten.

Metingen verifiëren

De resultaten uit de test tonen aan of de doorgevoerde aanpassingen de juiste zijn. Is de conversiegraad in de nieuwe versie significant hoger dan bij het origineel? Als dat zo is, ben je er nog niet. Je moet er namelijk zeker van zijn dat de resultaten niet slechts een momentopname zijn. Misschien speelden er wel andere factoren mee tijdens de test, of is het gedrag van de bezoekers in de tussentijd veranderd. Daarom ga je de resultaten verifiëren, oftewel opnieuw testen. Zo heb je de zekerheid dat de aanpassingen aan de site blijvend meer conversies zullen opleveren.

25% meer conversie voor A-point

Een nieuwe website voor A-Point, met de nadruk op service, lokale identiteit en het aanbod, moest leiden tot meer leadgeneratie en conversie. Dit leverde meer conversie op met minder bezoekers. In vier maanden tijd behaalden we 25% meer conversie, ondanks dat het totaal aantal bezoekers ie gedaald. Dat is niet erg, want de bezoekers die aangetrokken worden zijn veel relevanter.

Wij deden al CRO voor:

Onze specialist

Tom, CRO

'Zorg dat jouw investeringen zich ook uitbetalen'

Voorkom dat jouw investeringen in de organische autoriteit van je site en advertising verloren gaan vanwege slechte conversieprocessen. Een website werkt net als een emmer. Je kan hem blijven vullen met water, maar als de bodem vol gaten zit, loopt het net zo snel weer weg. De optimalisatieprocessen van CRO dichten de gaten in de bodem van je site, zodat jouw investeringen erin zich ook uitbetalen. 

Wil je gebruik maken van onze diensten?

Neem contact op met Colin. Dat kan per mail, telefoon of gewoon face to face.

E |  colin@goeiezaak.com
T |  +31 6 48 402 973