fbpx

QR-Code generator

Onze QR-code generator maakt directe URL QR-codes aan. Dat betekent dat de URL of tekst die je wilt delen, rechtstreeks wordt ingebed in de code. Scan de code en je wordt meteen naar je gewenste bestemming geleid. Geen tussenstops, geen afleidingen.

Een QR-code, wat staat voor ‘Quick Response’ code, is een soort tweedimensionale barcode. In plaats van alleen strepen te bevatten zoals een typische barcode die je zou zien op een product in een winkel, heeft een QR-code zowel horizontale als verticale informatie. Hierdoor kan een QR-code veel meer informatie bevatten dan een gewone barcode.

De informatie in een QR-code wordt opgeslagen in een reeks kleine vierkantjes die samen een groter vierkant vormen. Elk van deze kleine vierkantjes kan ofwel zwart of wit zijn, en deze combinatie van zwarte en witte vierkantjes vertegenwoordigt de gegevens die in de code zijn opgeslagen.

Je kunt een QR-code scannen met een smartphone of een ander apparaat dat een camera en de juiste software heeft. Wanneer je de code scant, leest je apparaat de informatie in de code door de patronen van zwarte en witte vierkantjes te interpreteren. Deze informatie wordt vervolgens omgezet in iets dat je apparaat kan begrijpen, zoals een URL van een website, een stuk tekst, of contactinformatie.

Dus in het kort: je maakt een QR-code met de informatie die je wilt delen, iemand anders scant de code met hun telefoon, en hun telefoon leest de informatie uit de code en presenteert deze op een nuttige manier.

Vaste qr-code

Maar wat maakt een directe URL QR-code zo speciaal? Hier zijn een paar punten:

Betrouwbaarheid: Onze QR-codes verwijzen altijd naar dezelfde locatie. Ze verlopen niet en zijn niet afhankelijk van derden. Dat betekent dat zolang je website of gekozen bestemming beschikbaar is, je QR-code altijd werkt.

Privacy: Er zijn geen tussenpersonen betrokken bij het verwerken van je QR-code. De URL is rechtstreeks ingebed in de code, dus er is niemand die je verkeer bijhoudt of je bezoekersgegevens registreert.

Sommige andere QR-code generatoren maken codes die tijdelijke links gebruiken. Deze links kunnen na verloop van tijd vervallen, of kunnen worden verwijderd door de hostservice. Bovendien kunnen deze diensten je verkeer bijhouden, wat vragen kan oproepen over privacy.

Bij ons is dat niet het geval. Jouw privacy en de betrouwbaarheid van je QR-codes zijn onze topprioriteiten.

Dus ga je gang, probeer onze gratis QR-code generator en maak zoveel codes als je wilt. En onthoud: ze zullen altijd werken, en ze zullen altijd van jou zijn. Geniet ervan!

Maak hier je QR-code

X