231% meer offerteaanvragen voor ISOGLAS

Iedere week checken wij de advertentieprestaties van onze klanten om te zien of de doelen behaald worden. Waar nodig sturen wij bij op basis van de resultaten. Op deze manier zien we snel waar het beter kan. Zo ook voor onze klant ISOGLAS.

Leer ISOGLAS kennen

Van oplossingen op maat voor monumentale panden tot voorzetramen voor grote kantoren. ISOGLAS is al meer dan 60 jaar een vertrouwde naam op gebied van glas en voorzetbeglazing. Dit hebben zij te danken aan hun streven naar kwaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid.

Van landelijke projecten tot individuele woningen, ISOGLAS heeft over de jaren vele verschillende projecten mogen realiseren voor een zeer divers klantenbestand. Zo zijn het Paleis op de Dam, de Panorama Mesdag, Amsterdam Centraal Station en de Jopenkerk in Haarlem trotse klanten van ISOGLAS.

Op basis van data besloten onze data-analist, UX-designer en online marketeer om de huidige landingspagina te versimpelen.

Tegenvallende resultaten voor oorspronkelijke landingspagina

Toen we de optimalisaties voor ISOGLAS bekeken, stond er al langere tijd een Google Ads campagne online. Toen we over een periode van een half jaar naar de prestaties keken, zagen we dat de resultaten niet het doel behaalden dat we voor ogen hadden. We waren benieuwd hoe dit kwam en gingen op onderzoek uit.

Met behulp van onze data-analisten ontdekten we dat er veel mensen (11% van de vertoningen) op de advertenties in Google klikten, maar dat ze massaal afhaakten op de landingspagina waar zij na het klikken op terecht kwamen. De reden? Dit was een “gewone” SEO-pagina. De pagina was qua gebruiksvriendelijkheid niet optimaal ingericht op de behoefte van deze specifieke doelgroep.

SEO of SEA?

Wij maken altijd onderscheid tussen een pagina voor SEO of SEA. Simpel gezegd: bij SEO (organisch, dus geen advertentiekosten) is het doel om verkeer naar de website realiseren door goed organisch gevonden te worden in Google. Bij SEA ligt de focus op conversie. De informatiebehoefte en de motivatie is anders bij mensen die via een advertentie binnenkomen. De landingspagina moet hierop ingericht zijn om de gewenste resultaten te behalen.

Op de “gewone” SEO-pagina van ISOGLAS stond veel informatie. Daarnaast waren er ook heel veel links aangebracht. Beiden droegen niet bij aan het juiste resultaat voor deze pagina. Dit kwam omdat de bezoekers te veel informatie en opties kregen voorgeschoteld. Dit leidde af van het belangrijkste doel: namelijk offerteaanvragen verhogen.

Zie hieronder de landingspagina voor het aanpassen:

Onze oplossing

Op basis van de data besloten onze data-analist, UX-designer en online marketeer om de landingspagina te versimpelen. Uiteraard hielden we de “gewone” SEO-pagina intact omdat we niet een daling in de organische vindbaarheid wilden veroorzaken. We ontwikkelden een nieuwe landingspagina waarbij er slechts één actie mogelijk is, namelijk een offerte aanvragen. Ook is de pagina minder lang zodat alle belangrijke informatie boven de vouw staat.

Zie hieronder de vernieuwde landingspagina:

Meer conversies en lagere kosten

Inmiddels staat de nieuwe landingspagina alweer 2 maanden live. En...goed nieuws! De conversies zijn enorm gestegen. Als we de periode na livegang vergelijken met de periode ervoor (allebei 2 maanden), zien we dat het aantal conversies met 37 stuks is gestegen (van 16 naar 53). Dit is een toename van 231%.

De wijziging in de landingspagina heeft gezorgd voor:

  • Een stijging van 231% aan offerteaanvragen.
  • Een daling in de kosten per conversie (van €73,32 gezakt naar €23,39).
  • Meer serieuze leads. Er komen meer daadwerkelijke opdrachten
  • Een lager bouncepercentage (het aantal bezoekers dat na landen meteen de pagina sluit). Dit is gezakt van 78,57% naar 46,89%.
Om deze mooie resultaten te blijven behalen, blijven we optimaliseren door veel te testen en bij te sturen.

OOK ONLINE EEN GOEIE ZAAK NEERZETTEN?