Data-onderzoek voor GaragePark

GaragePark wil uitbreiden naar meerdere steden. Maar welke steden zijn hiervoor geschikt? Goeiezaak.com heeft bijgedragen aan het beantwoorden van deze vraag door online data te bestuderen.

Leer GaragePark kennen

Bij GaragePark kun je zelfstandige kleinschalige bedrijfsunits huren en kopen: de garageboxen. Een GaragePark is een bedrijfsterrein waar ondernemers, zelfstandigen en doe-het-zelvers een veilige plek vinden om hun spullen op te slaan en hun werkzaamheden uit te voeren. Ze kunnen ongestoord aan het werk en veilig hun spullen opslaan: het is het alternatief voor bedrijfsruimte en self storage.

De resultaten van online- en offline data worden vergeleken om te bepalen of uitbreiding naar deze vijf locaties inderdaad geschikt is.

Nieuwe locaties bepalen aan de hand van online data

Om een antwoord te vinden op deze vraag is de online vraag en concurrentie onderzocht aan de hand van een uitgebreide keywordanalyse van de algehele dienstverlening. Er is niet alleen gezocht naar de online vraag vanuit particulieren, maar ook naar de online vraag vanuit beleggers. Daarbij is gekeken naar de top 50 grootste gemeenten van Nederland, inclusief alle substeden die daarbij horen.

Uit het onderzoek kwam een top vijf van steden in Nederland waarnaar GaragePark zou kunnen uitbreiden. Deze locaties zijn verwerkt in een heatmap, zodat op een kaart van Nederland precies te zien is welke locaties voor de hand liggen.

OOK ONLINE EEN GOEIE ZAAK NEERZETTEN?