Effectieve kennisdeling via nieuw blogplatform

Goeiezaak.com heeft bijgedragen aan het formuleren van een strategie om het nieuwe Accenture Insights platform een sterke rol te laten spelen in het vergroten van het netwerk van Accenture, het aantonen van de enorme hoeveelheid aan kennis die binnen Accenture aanwezig is en het conversiegericht schrijven van weblogs.

Leer Accenture kennen

Accenture is een gerenommeerd consultancy- en organisatieadviesbureau met een wereldwijde propositie. Om deze propositie in Nederland meer kracht bij te zetten, hebben zij de website Accenture Insights opgezet. Deze heeft tot doel de kennis van specialisten en kennisleiders te delen op internet. Zij tonen daarmee op grotere schaal hun meerwaarde en komen via deze weg in contact met potentiële klanten.

Accenture Insights is een platform dat trends zet, vragen beantwoordt nog voordat ze gesteld zijn en unieke inzichten geeft vanuit kennisleiders zelf.

Wat wij hebben toegepast:

  • Advies over het optimaliseren van de conversie op de nieuwe website van Accenture Insights
  • Productie van een toegankelijk visueel handboek voor het toepassen van best practices SEO
  •  Verkennend marktonderzoek in de vorm van thematische keywordanalyse

Juiste kennisdeling op het juiste moment

In plaats van marketeers blogs te laten schrijven over het vakgebied van Accenture, vragen we kennisleiders van binnen de organisatie om een specifiek aspect van hun kennis te delen middels een blog. Het onderwerp voor het blog dient een actueel onderwerp binnen de organisatie te zijn; het moet beantwoorden aan de vraag van potentiële klanten.

 

Handleiding voor iedereen

Goeiezaak.com heeft een unieke visuele handleiding samengesteld voor het optimaliseren van blogteksten. Hiermee kunnen zelfs schrijvers die geen ervaring hebben met SEO copywriting toch blogteksten produceren die SEO-gericht zijn. In een eenvoudig, overzichtelijk stappenplan krijgen de gebruikers alle aanwijzingen die nodig zijn voor het schrijven van een conversiegerichte, door Google goed vindbare, tekst.

De kennisleider voorop

Accenture laat op Accenture Insights zien niet alleen mee te praten en mee te denken over actuele thema’s, maar hierin ook leidend te zijn. Dit doen ze door het meest actuele inzicht te geven ten aanzien van thema’s die op dat moment spelen, of nog moeten gaan spelen. Aan de hand van een door Goeiezaak.com opgestelde keywordanalyse kunnen de kennisleiders van Accenture gericht aan de slag met het schrijven van content. De analyse heeft geleid tot één primair keyword per categorie of thema en bijbehorende onderliggende keywords die als synoniemen gebruikt kunnen worden in hetzelfde artikel. Door deze keywords op de juiste manier in te zetten, worden artikelen beter vindbaar en doelgerichter.

OOK ONLINE EEN GOEIE ZAAK NEERZETTEN?