+25% conversie voor A-Point

Voor de A-Point Groep (A-Point) hebben we in vier maanden tijd 25% meer conversie behaald. Een resultaat waar we trots op zijn! Een gedegen aanpak op basis van data, nauwe samenwerking met de klant, testen, meten en verbeteren liggen hieraan ten grondslag.

Leer A-Point kennen

Van nieuwe modellen tot aan occasions en van scherpe leasecontracten tot aan hoogwaardige service: bij A-Point vinden zakelijke en particuliere automobilisten het antwoord op slimme mobiliteit. Met focus op service en kwaliteit, hoogopgeleid personeel en mooie merken als Volkswagen Audi, Seat, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens in het assortiment vormt A-Point een one-stop-shop.

Organisaties, particulieren, ZZP’ers, leasebedrijven en overheden die een auto willen kopen, leasen of laten onderhouden zijn bij A-Point aan het juiste adres. Daarnaast kan men bij A-Point ook terecht voor wagenparkbeheer. Met meer dan vijftig jaar ervaring, een breed pakket aan diensten, uitgebreid aanbod en ruim 500 medewerkers kun je wel zeggen dat A-Point een grote speler is binnen de mobiliteitsbranche.

Hoewel A-Point een gevestigde naam is en zij online al geruime actief waren, wilden zij hun online aanwezigheid een flinke update geven.

Uitdaging 1: een nieuwe website

Online aanwezigheid is meer dan een website. Tegelijkertijd is de website wel de basis waar alle andere online kanalen naartoe leiden. We begonnen met een nieuwe website, zodat de basis goed zou staan en we vanaf daar verder konden werken aan online rendement.

De wensen voor de nieuwe website

A-Point wilde een nieuwe functionele website met als doel leadgeneratie en conversie waarin de service (24/7, 365 dagen per jaar), de lokale identiteit en het aanbod centraal staan.

De overige wensen waren:

  • De mogelijkheid om visuele elementen zoals video’s makkelijk op te nemen
  • Mobile first: de oude website was niet voor mobiel geoptimaliseerd
  • Intuïtieve functionaliteiten: in twee klikken moet de bezoeker zijn doel bereiken
  • Overzichtelijke flow: de bezoeker moet gemakkelijk en snel de juiste informatie kunnen vinden
  • Een informele, warme en tegelijkertijd nette sfeer

Uitdaging 2: online rendement realiseren

Nadat de nieuwe website live stond, konden we beginnen met het realiseren van online rendement! Door de nieuwe gebruiksvriendelijke site stond er een goede basis, nu waren onze optimalisatie-experts aan zet.

Focus op vindbaarheid en gebruikersvriendelijkheid

Voor A-Point hebben we een online marketingplan geschreven waarin we de focus legden op conversie realiseren via vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Dit wilden we realiseren door in te zetten op:

  • Linkbuilding (vindbaarheid)
  • SEO-copywriting (vindbaarheid)
  • SEA-campagnes (vindbaarheid)
  • Conversion Rate Optimization (CRO) (gebruiksvriendelijkheid)

De resultaten: meer conversie met minder bezoekers

Inmiddels zijn we een half jaar verder. De nieuwe website en het doorlopend meten en optimaliseren daarna hebben alvast mooie resultaten opgeleverd! We zien dat het totaal aantal bezoekers is gedaald. Dat is niet erg, want we zien tegelijkertijd dat het verkeer dat nu binnenkomt op de website beter converteert. Het verkeer is dus relevanter geworden.

De cijfers op een rijtje:

+ 262% Bezoekers Werkplaatsafspraak
+ 192% Werkplaatsafspraken
+ 54% Offerte aanvragen
+ 54% Relevant verkeer
+ 45% Organisch verkeer
+ 25% Conversie overall
+ 8,38% Pagina’s per sessie
+ 8,03% Gemiddelde sessieduur
- 13% Bouncepercentage

De cijfers op een rijtje:

+ 8,38% Pagina’s per sessie

+ 192% Werkplaatsafspraken

+ 8,03%  Gemiddelde sessieduur

+ 45% Organisch verkeer

+ 54% Relevant verkeer

+ 262% Bezoekers op de pagina Werkplaatsafspraak

+ 25% Conversie in het algemeen

+ 54% Offerte aanvragen

- 13% Bouncepercentage

Onze aanpak

Deze mooie resultaten hebben we bereikt door constant in de data te duiken, logisch na te denken, veel te testen en bij te sturen. We houden constant de website en het bezoekersgedrag in de gaten. Als er iets niet goed gaat, kunnen we dit direct zien en bijsturen. Deze inzichten zorgen er uiteindelijk weer voor dat we ontdekken hoe de website nog beter ingericht kan worden.
 

Een voorbeeld: de zoekfunctie bij occasions

Op de website van A-Point is het mogelijk om te zoeken naar occasions. We wilden graag inzichtelijk krijgen hoe bezoekers deze module gebruiken. Welke filters gebruiken zij het meest en wat zijn de meest gekozen opties? We hebben een aangepaste meetwaarde ingesteld voor het selecteren van een optie in het filter. Zo zijn we erin geslaagd om dit inzichtelijk te krijgen.

Deze informatie hebben we vervolgens gebruikt om te bepalen welke filters direct getoond moeten worden om zo de occasionmodule nog gebruiksvriendelijker te maken.

De volgende stappen

Om mooie resultaten te blijven behalen, gaan wij natuurlijk verder met optimaliseren. Nieuwe technieken en trends binnen de mobiliteitsbranche zorgen ervoor dat wij constant blijven schaven. In de toekomst willen we door conversiewaardebepaling gerichter de marketingbudgetten kunnen verdelen om meer leads te genereren tegen een scherpere prijs. Daarnaast willen we kijken hoe we on- en offline dichter bij elkaar kunnen brengen.

Om deze mooie resultaten te blijven behalen, blijven we optimaliseren door veel te testen en bij te sturen.

OOK ONLINE EEN GOEIE ZAAK NEERZETTEN?