OPGELET, DIT IS GOOGLE BERT 

DOOR PAULIEN TAK

Op 25 oktober kondigde Google de grootste algoritme update van de afgelopen vijf jaar aan. Het techbedrijf heeft wijzigingen in het algoritme aangepast om nog betere resultaten te kunnen tonen bij meer ingewikkelde zoekopdrachten. De BERT-update, zoals deze heet, heeft met name invloed op zoekopdrachten die op context zijn gebaseerd.

Google heeft dagelijks wijzigingen in het algoritme en af en toe voert de zoekmachine een grote update door. Zo ook deze week. De BERT-update is echt gericht op het verbeteren van taalbegrip. Google wil de natuurlijke taal zo goed mogelijk begrijpen. Dit heeft vermoedelijk te maken met de opkomst van voice search en met het feit dat consumenten steeds langere zoektermen gebruiken. BERT gaat zich dus richten op het begrijpen van natuurlijke taal in plaats van SEO-geoptimaliseerde teksten. Door logica achter woorden en combinaties beter te combineren, zullen de zoekresultaten enorm veranderen. Google geeft aan dat de update 1 op de 10 zoekopdrachten zal beïnvloeden.

Als online marketeer, SEO-specialist of als copywriter is dit dus een belangrijke update om je in te verdiepen. Dat gaan wij ook even doen en we houden je natuurlijk op de hoogte!

OOK ONLINE EEN GOEIE ZAAK NEERZETTEN?