fbpx

Online marktonderzoek

Het fundament van effectieve online marketing

 

Voordat je aan de slag gaat met online marketing, is het belangrijk om eerst een marktonderzoek te doen. Hierbij verzamelen we data, cruciaal voor goede online marketing.  Door middel van grondig onderzoek kunnen we verder kijken en maken we zorgvuldige en winstgevende keuzes.

 

Kansen identificeren
Data-driven keuzes maken
Een vliegende start voor MaaS

Een solide basis voor jouw online marketing

Alle inzichten en data uit het onderzoek verzamelen wij in een slotconclusie met ons advies aan jou. Je weet zo precies welke stappen de grootste impact op je online marketing zullen hebben. Dit advies is onze leidraad in alle vervolgstappen en het creëren van een sterke online marketing strategie voor jou.

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord*

Wat wij doen

Om inzicht te krijgen in je merk of bedrijf en de markt beginnen we met een onderzoek. Hierbij kijken we naar de huidige situatie, de concurrentie en de doelgroep. Zo wordt er duidelijk waar kansen liggen en waar de winst te behalen valt. Of we nu een nieuwe website ontwikkelen of direct starten met onze MaaS-diensten, data is fundamenteel om effectieve online marketing op te bouwen.

Meer weten?
logo
logo
red pattern

Ons marktonderzoek

Inventarisatie

We beginnen met een scan van de huidige situatie. Wat doe je al online? Welke data is er beschikbaar? Op welke punten presteer je en waar nog niet? Zo krijgen we een goed overzicht van verbeterpunten en kansen.

Impactvol data-onderzoek

In online marketing is alles meetbaar. Het is dan ook slim om data-gedreven keuzes te maken. Door een duidelijk startpunt voor KPI’s op te stellen en alles continu te meten, kunnen we keuzes onderbouwen, op tijd bijsturen en zo resultaten behalen.

Doelgroepanalyse

Om ervoor te zorgen dat je je online marketing op de juiste personen richt, is een doelgroepanalyse belangrijk. Wie bezoekt je website en via welke kanalen kunnen we hen bereiken? We kunnen zo dus inspelen op de marketing die bij de doelgroep in de smaak valt.

Concurrentieanalyse

We brengen jouw belangrijkste concurrenten in kaart en bekijken voorbeelden van goed presterende websites op het gebied van SEO, UX maar ook social media. We bepalen wat we van de concurrent kunnen leren en waar kansen liggen om de concurrentie voorbij te steken.

Een voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is. Het maken van data-driven keuzes is dan ook onmisbaar. -

Wij deden al marktonderzoeken voor o.a.:

X