fbpx

Nieuw design voor het opleidings-platform van Special Cargo College

Een verbeterde gebruikerservaring en een moderne uitstraling voor het online platform

OVER SPECIAL CARGO COLLEGE

Veiligheid en logistiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Goed opgeleide medewerkers zijn hierin dus onmisbaar. Special Cargo College is dé opleider voor logistiek Nederland op het gebied van gevaarlijke stoffen, luchtvaartveiligheid en security. Special Cargo verzorgt de beste trainingen in verschillende vormen: klassikaal vanuit een van de trainingslocaties, online en flexibel via e-learnings óf als maatwerk op iedere gewenste locatie.

Gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt

Alle trainingsinformatie is te vinden in het Learning Management System. Omdat de klanten van Special Cargo hier dagelijks gebruik van maken, is het essentieel dat dit platform goed werkt. Om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen, heeft het dashboard een volledig redesign gekregen. De vernieuwingen van het platform zijn in tweewekelijkse sprints doorgevoerd volgens de Agile Scrum principes, zodat we een snelle en efficiënte oplevering konden garanderen.

Hoe is het lms platform opgebouwd?

Er zijn twee type gebruikers in het learning platform van Special Cargo: de manager en de medewerker.

De manager is de opleidingsverantwoordelijke binnen een bedrijf. Hij zorgt ervoor dat al zijn medewerkers worden ingeschreven voor de vereiste trainingen. Zo heeft de manager toegang tot een catalogus, een overzichts- en profielpagina van al zijn medewerkers en rapporten met informatie over de gevolgde trainingen.

De medewerker krijgt een eigen user login. Daarmee heeft hij toegang tot zijn eigen profielpagina en alle informatie over de trainingen waarvoor hij is ingeschreven.

PROFIELPAGINA EN MEDEWERKERSOVERZICHT

Voor het nieuwe design zijn we begonnen met het vernieuwen van de user profielpagina. Hier kunnen medewerkers alle informatie vinden en trainingen beheren.

De grootste veranderingen hierin zijn:


  • Voortgang laten zien met een progressiebalk

  • De status duidelijker tonen met een nieuw label

  • Meer hiërarchie op de pagina en in de tabelAlle medewerkers binnen een organisatie worden verzameld in het medewerkersoverzicht. Daar zijn onder meer extra filteropties toegevoegd, zodat managers makkelijker de juiste persoon of informatie kunnen vinden. Ook hebben we hier dezelfde statuslabels en stijlelementen toegepast als op de user profielpagina.

De training catalogus

Na het ontwerpen van het medewerkersoverzicht en de profielpagina was de training catalogus. Hier kan de manager alle beschikbare trainingen vinden, informatie inzien en medewerkers inschrijven.

De zoekfuncties werden in het verleden weinig gebruikt. Gebruikers gingen automatisch door de lange lijst scrollen om de gewenste training te vinden, wat veel tijd kost.

Daarom hebben we bij het nieuwe design veel aandacht gegeven aan de zoek- en filterfuncties. Deze staan statisch op de pagina, wat betekent dat ze niet meebewegen wanneer de gebruiker naar beneden scrollt. Daarnaast wordt er meer informatie gegeven over een training in het overzicht, zodat het makkelijker wordt om daar doorheen te scannen.

EEN NIEUW MANAGER DASHBOARD

Naast de verbeteringen aan de bestaande functies hebben we ook een nieuw onderdeel aan het platform toegevoegd: een dashboard voor managers. Dit kwam vanuit de vraag naar meer overzicht en inzicht van alle taken die een manager heeft rond het inschrijven van medewerkers voor trainingen. Voorafgaand aan de ontwikkeling van het dashboard is een uitgebreid gebruikersonderzoek uitgevoerd om alle wensen en behoeftes van de eindgebruikers in kaart te brengen.

Het dashboard laat precies zien voor welke training een medewerker ingeschreven moet worden en wanneer dit uiterlijk moet gebeuren. Daarnaast krijgt de manager inzicht in de data op het dashboard voor een breder beeld van veranderingen en updates.

Het resultaat

Het redesign van Special Cargo is het eerste project dat Goeiezaak op een Agile Scrum manier heeft aangepakt. De tweewekelijkse sprints en de nauwe samenwerking met zowel Special Cargo als met de bouwpartij, hebben het mogelijk gemaakt om het platform in een periode van 8 maanden tijd volledig te vernieuwen.

Er zijn al veel positieve reacties van de eindgebruikers op het nieuwe platform gekomen, wat laat zien dat ons doel om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen zeker is behaald.

WIL JIJ OOK EEN GEBRUIKSVRIENDELIJK NIEUW DESIGN?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Neem contact op
X