fbpx

Kennisleiderschap voor Accenture

De vraag

Een online marketing strategie voor Accenture om hun nieuwe platform, Accenture Insights, een sterkere rol te laten spelen in het vergroten van het netwerk, hun kennis te delen en een rol als kennisleider te creëren.

De oplossing

We hebben advies gegeven over het optimaliseren van de conversie op de nieuwe website van Accenture Insights. De artikelen waren van onvoldoende kwaliteit en werden nauwelijks bekeken. Daarom hebben we een visueel handboek voor het toepassen van best practices SEO geproduceerd. En een verkennend marktonderzoek, in de vorm van thematische keywordanalyse.

Het resultaat

Aan de hand van een door Goeiezaak.com opgestelde keywordanalyse kunnen de kennisleiders van Accenture gericht aan de slag met het schrijven van content. De analyse heeft geleid tot één primair keyword per categorie of thema en bijbehorende onderliggende keywords die als synoniemen gebruikt kunnen worden in hetzelfde artikel. Door deze keywords op de juiste manier in te zetten, worden artikelen beter vindbaar en doelgerichter. Het resultaat hiervan is te zien aan de organische vindbaarheid, het aantal pageviews en de gemiddelde tijd per sessie. Inmiddels wordt Accenture NL, boven gemiddeld gewaardeerd op het gebied van kennisleiderschap.

Vervolg

Dit betekent dus dat er absoluut gezien weliswaar minder bezoekers op de site komen, maar dat de bezoekers die er wel zijn des te meer waarde vertegenwoordigen. Dat is een duidelijk teken dat de site qua uitstraling en UX goed in elkaar steekt.

Aan dit relevante organisch verkeer kunnen we verder sleutelen met een nieuwe SEO-contentstrategie, gericht op meer organische bezoekers. Op die manier slaat Kimman plankgas de weg in naar grotere naamsbekendheid en een vermeerdering van de omzet.

Klaar voor EEN duidelijke strategie?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Snel met ons aan de slag
X