fbpx
Contact

Voor derde jaar op rij staan in de Emerce 100!

In de lijst van de beste e-business bedrijven staan wij op nummer twee, op basis van de beoordeling van onze klanten en relaties.

Wat zegt dat dan?

Vlammen voor TABASCO®

Cost per click van € 0,06 op Pinterest

Cooking competition: Hottest Chef 

TABASCO® wants to be in every kitchen in the Netherlands. Part of this strategy is their cooking competition ‘Hottest Chef’. The run-up to the competition was already on its way when the entire world was hit by the COVID-19 crisis. Subsequently, TABASCO® was forced to adapt and move the entire competition online. We were brought in with the task of promoting the competition on social media as fast as possible with the aim of reaching as many people and generating as many sign ups as possible.

De vraag

De kookwedstrijd ‘Hottest Chef’ van offline naar online verplaatsen en in korte tijd promoten om een zo groot mogelijk bereik te creëren en zoveel mogelijk inschrijvingen te realiseren.

De oplossing

Een strategie waarbij TABASCO® iedere dag zichtbaar was op Facebook en Instagram en de wedstrijd ook te promoten op Pinterest.

Het resultaat

Groot bereik op Facebook en Instagram, zeer lage CPC op Pinterest. In totaal 33 inschrijvingen in twee weken tijd en een zeer tevreden klant.

FAcebook & instagram

Voor Facebook en Instagram maakten we gebruik van betaalde campagnes, organische posts en gepromote posts. Omdat we maar kort de tijd hadden, plaatsten we iedere dag een post om zoveel mogelijk bereik te creëren. We zetten een bereik-, conversie-, en remarketing campagne op. De campagne en posts richtten we op de door de klant aangeleverde doelgroep van de wedstrijd (mannen tussen de 25-35 jaar), maar hadden elk een andere insteek. Bij sommige lieten we de prijs (een reis naar Avery Island) zien, andere posts haakten in op de crisis door chefs aan te spreken die tijdelijk thuis zaten, weer andere posts waren gericht op single mannen en hadden een ‘sexy’ tintje.

Implementatie

Voor Facebook en Instagram maakten we gebruik van betaalde campagnes, organische posts en gepromote posts. Omdat we maar kort de tijd hadden, plaatsen we iedere dag een post om zoveel mogelijk bereik te creëren. We zetten een bereik-, conversie-, en remarketing campagne op. De campagne en posts richtten we op de doelgroep van de wedstrijd (mannen tussen de 25-35 jaar), maar hadden elk een andere insteek. Bij sommige lieten we de prijs (een reis naar Avery Island) zien, andere posts haakten in op de crisis door chef’s aan te spreken die tijdelijk thuis zaten, weer andere posts waren gericht op single mannen.

Paulien Tak Social media marketeer & content creator

“wij zagen echter ook kansen op pinterest, omdat OP dit platform ‘koken’ een hot topic is.”

Hottest chef op Pinterest

TABASCO® had nog niet eerder geadverteerd op Pinterest, maar de Amerikaanse tak had al wel een account met borden aangemaakt. Vanwege de geringe tijd besloten we om op dit account een speciaal bord aan te maken voor de ‘Hottest Chef NL’, waarop we organische pins en advertenties plaatsten. Alle pins hadden te maken met de wedstrijd; we postten onder andere video’s van recepten als inspiratie voor de deelnemers.

 • +

  €0,12,-

  Gemiddelde klikprijs

 • +

  €0,06

  Cost per click

 • +

  €640,-

  Campagne kosten

Klaar voor een nieuwe strategie op social?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Snel met ons aan de slag
X