Online marktonderzoek

Het fundament van effectieve online marketing

Wij zijn een data-driven marketingbureau en willen altijd onze keuzes goed kunnen onderbouwen. Daarom hechten wij veel waarde aan marktonderzoek, want zonder data is het onmogelijk om geïnformeerde keuzes te maken. Het is als wandelen in het donker zonder zaklamp. Misschien loop je de goede kant op, maar voor hetzelfde geld donder je zo het ravijn in. Data is onze zaklamp voor goede marketing, ons baken in de online duisternis. Door middel van grondig onderzoek kunnen we verder kijken en maken we zorgvuldige en winstgevende keuzes.

logo
logo
red pattern

Wat wij doen

Voordat we aanpassingen doen aan jouw website of aan de slag gaan met jouw online marketing, doen we onderzoek. Een online marktonderzoek, bestaande uit een schets van de huidige situatie, een concurrentieanalyse en een doelgroepanalyse, geeft ons inzicht in je merk/bedrijf en de markt. Zo wordt bovendien duidelijk waar de kansen liggen en waar de winst te behalen valt. Onderzoek op basis van data is het solide fundament om effectieve online marketing op te bouwen. Het maakt daarbij niet uit of we nu een nieuwe website ontwikkelen of direct starten met onze MaaS-diensten.

Kansen identificeren
Data-driven keuzes maken
Een vliegende start voor MaaS

Inventarisatie

We beginnen ieder online marktonderzoek met een inventarisatie. Dit is een eerste scan van de huidige situatie. We kijken naar je wat je online doet: welke kanalen zet je in, welke tools gebruik je, hoe zijn die ingesteld en welke data is er al beschikbaar? Op welke punten presteer je al online en waar nog niet? Dat geeft ons een uitgebreid overzicht van verbeterpunten. Kansen die we kunnen grijpen, optimalisaties die nodig zijn en andere verbeteringen om betere resultaten te behalen.

color-block-pattern-right

Impactvol data-onderzoek

Een van de voordelen van online marketing is dat alles meetbaar is. Het is dan ook slim om data-gedreven keuzes te maken. Om inzicht te krijgen in de data onderzoeken we de doelgroep, de markt, en de concurrentie. Door data-gedreven marketing, een duidelijk startpunt voor KPI’s op te stellen en alles continu te meten kunnen we keuzes onderbouwen, op tijd bijsturen en zo resultaten behalen.

Doelgroepanalyse

Voor effectieve marketing willen we inzicht in je doelgroep en de kansen die daar liggen. Daarom kijken we wie jouw website bezoeken, welke zoektermen die bezoekers gebruiken en via welke kanalen wij ze kunnen bereiken. Die gegevens vertellen ons waar bezoekers vastlopen of afhaken en waar ze behoefte aan hebben. Zo kunnen we daar doelgericht op inspelen en marketing bedrijven die perfect in de smaak valt bij jouw doelgroep.

Concurrentieanalyse

We brengen jouw belangrijkste concurrenten in kaart en kijken naar best practices. Daarom bekijken we voorbeelden van goed presterende websites op het gebied van SEO en UX, maar ook concurrenten die het op social media erg goed doen. En we onderzoeken de concurrentiekracht op het gebied van advertising. Vervolgens bepalen we wat we daarvan kunnen leren en waar de kansen voor jou liggen om diezelfde concurrentie voorbij te steken.

color-block-pattern-right

Analyse & advies

Alle inzichten en data uit het onderzoek verzamelen wij uiteindelijk in een slotconclusie en ons advies aan jou. Je weet zo precies welke stappen de grootste impact op je online marketing zullen hebben. Dit advies is onze leidraad in alle vervolgstappen en het creëren van een sterke online marketing strategie.