Online conversie

Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep zo eenvoudig mogelijk antwoord krijgt op haar vragen, en hoe neem je alle mogelijke obstakels op de route naar het antwoord weg? Conversieoptimalisatie is het volgen, meten en analyseren van de acties die bezoekers ondernemen en ze waar nodig bijsturen. Verlaten ze de website te snel? Dan moet de content of route worden aangepast. Het is continu bijsturen en –schaven om tot een optimale conversie te komen.

Conversieoptimalisatie

Bij online conversie draait alles om wat je bezoekers doen en om wat ze juist niet doen. Met behulp van mouse tracking, digital analytics, attributiemodeling, expert reviews, dashboard en rapportage maken we inzichtelijk wat bezoekers op een website hebben bekeken en aangeklikt, en wanneer ze zijn weggeklikt.

Hieruit volgen statistieken en analyses die duidelijk maken waar de route naar conversie, ofwel de user experience, verbeterd kan worden. Dit met als doel de beleving continu te optimaliseren om tot een zo positief mogelijke beleving van de consument en een zo hoog mogelijke conversie te komen.

Het resultaat van conversieoptimalisatie

Wil je weten hoe we jouw online conversie kunnen optimaliseren?

De stappen binnen de conversiefase

Varianten testen

Om te weten welke teksten en knoppen de beste uitwerking hebben op je doelgroep, kun je ze testen. Je kunt verschillende varianten van je nieuwsbrief naar verschillende groepen sturen en daaruit opmaken welke beter converteert. Ook kun je je met verschillende boodschappen richten op specifieke delen uit je doelgroep (personal targeting).

Alles is meetbaar

Meten is weten, en daarom is de online wereld zo bijster interessant: álles is meetbaar tegenwoordig. We zien hoe iemand zijn muis over het scherm beweegt dankzij mouse tracking en krijgen data binnen van waar iemand geklikt heeft en hoe lang hij op een pagina gebleven is met behulp van digital analytics en attributiemodeling.

Expert review

Een expert review geeft inzicht in de gebruiksvriendelijkheid van je website. Dat gebeurt zonder proefpersonen; het is een onderzoek dat wordt uitgevoerd door een professional op dit gebied. De uitslag ervan geeft directe richtlijnen voor de verbetering van de functionaliteiten en content op je website.

Benieuwd hoe de volgende stap aansluit?