fbpx
Les Petits

Een hippe en gebruiksvriendelijke website voor Les Petits

Een nieuw design gericht op potentiële klanten voor Les Petits

  • Webdesign
logo
logo
red pattern
Een nieuwe website voor Les Petits

Een moderne nieuwe website voor Les Petits

De oude website van Les Petits was al bijna tien jaar oud. Zowel het design als de inhoud van de pagina’s waren aan vernieuwing toe. We stelden een ‘bouwplan’ op om de website op het gebied van design, vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren.

De vraag

De website van Les Petits was erg verouderd. De vraag was dan ook een nieuwe website waarin de ouder/kind beleving centraal staat. Alle facetten van de kinderopvang moeten samenkomen op het platform, met als doel nieuwe klanten werven.

De oplossing

Er is een nieuw design ontworpen dat meer locatie gedreven is. Hierdoor wordt Les Petits gerichter gevonden op Google door potentiële klanten. Daarnaast is de website meer visueel geworden en minder tekstueel. Er is gefocust op een goede samenhang tussen de verschillende facetten van Les Petits, zoals kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en huiswerkbegeleiding.

Het resultaat

Op de homepage staat nu een kaart van Google Maps, waardoor potentiële klanten in één blik kunnen zien op welke locaties Les Petits is gevestigd. Er kan gefilterd worden op de verschillende soorten opvang, op postcode en op adres. Er is nieuwe fotografie toegevoegd en de teksten zijn beknopter geworden zonder SEO-waarde te verliezen. De menustructuur is veel overzichtelijker geworden, waardoor de verschillende diensten van Les Petits, zoals kinderopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en huiswerkbegeleiding meteen duidelijk zijn. Potentiële klanten kunnen ook gemakkelijk online een rondleiding aanvragen.

Doel & strategie

De oude website bevatte veel oude SEO-content. Grote lappen tekst en weinig visuals. Dat was destijds een goede manier om hoog te scoren in Google, maar minder succesvol in het bieden van een fijne gebruikerservaring. Voor de nieuwe website was een andere aanpak vereist, met meer focus op de uitstraling en de gebruikerservaring.

De opvangsoorten kregen duidelijke namen, op basis van het zoekvolume van de termen die bij de verschillende soorten opvang horen, zoals kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang.

Zo hebben we geadviseerd om foto’s te laten maken per locatie, zodat iedere vestiging zijn eigen beeldmateriaal kreeg, waardoor bezoekers een betere indruk kregen van de opvanglocaties. Daarnaast werden er testimonials toegevoegd van ouders en personeelsleden.

Ook de gebruikerservaring ging flink op de schop. Zo besloten we dat het essentieel was om conversiemogelijkheden per locatie toe te voegen, zoals het aanvragen van een rondleiding en de mogelijkheid tot inschrijven. Ook werd er op iedere locatiepagina een Google Maps van de specifieke locatie ingeladen.

color-block-pattern-right
Les Petits nieuwe website

Implementatie & creativiteit

De uitstraling van de website was na 10 jaar natuurlijk ook wel toe aan een metamorfose. De oude website maakte slechts gebruik van één kleur in verschillende tinten: paars. De kleur paars is onderdeel van de identiteit van Les Petits en mocht dus niet verloren gaan.

Wel hebben we ervoor gekozen om een donkerdere tint paars in te zetten, welke zorgt voor een professionelere en vertrouwelijke uitstraling. Als secundaire kleuren is gekozen voor geel en oranje, waarmee een mooi contrast gecreëerd wordt en de call-to-actions er helder uitspringen.

Het logo van Les Petits bestaat uit verschillende icoontjes. We besloten om de individuele iconen uit het logo op een creatieve manier te verwerken op de homepagina.

+11.850% stijging in rondleidingen

Van slechts 2 naar 239 in één jaar tijd

Bouncepercentage -21,29%

Minder mensen verlaten de website direct

517 inschrijvingen via de website

In tegenstelling tot géén via de oude site

Resultaat

De nieuwe website van Les Petits presteert vele malen beter. Waar er tussen 26 september 2018 en 2019 slechts twee rondleidingen werden aangevraagd via de website, waren dat er bij de nieuwe website in één jaar tijd maar liefst 239.

 

 

color-block-pattern-right

Over Les Petits

Les Petits is een kinderopvang verspreid over meerdere locaties, gevestigd in Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek, Heemstede en Overveen. De locaties liggen veelal in een groene omgeving met veel buitenruimte. Les Petits bestaat al sinds 1983 en vangt sindsdien met plezier en professionaliteit kinderen op van tussen de nul en twaalf jaar. De kinderopvang onderscheidt zich door een all inclusive concept, waarbij lunch, flesvoeding en vervoer inbegrepen zijn.