fbpx
Vuurwerkexpert

Een flitsend redesign voor Vuurwerkexpert.nl

Een nieuw gebruiksvriendelijk platform met ook nog eens meer conversie

  • UX-design
  • Webdesign
  • Strategie
logo
logo
red pattern
Een flitsend redesign voor Vuurwerkexpert.nl

Een flitsend redesign en een vloeiende gebruikservaring

Vuurwerkexpert is een distributeur die levert aan vuurwerkwinkels. De website fungeert als een hub waarin de retailers allen hun eigen omgeving hebben. De retailers zijn gewend heel flexibel te kunnen werken, de retailer websites binnen het Vuurwerkexpert platform moest dat dus ook zijn. Het moest voor de gebruiker heel simpel zijn om te gebruiken, maar voor retailers juist heel flexibel. Het moet met name eenvoudig zijn om eigen assortiment en acties toe te voegen of te wijzigen, terwijl de uitstraling van de website voor elke retailer consistent bleef.

Voor het redesign was dit niet het geval, waardoor websites er per retailer anders uitzagen. Dit had invloed op de prestaties van de retailers. We ontwikkelden een compleet redesign en optimaliseerden de gebruikservaring op basis van de online doelstellingen van Vuurwerkexpert voor zowel de gebruiker als de retailer.

 

De vraag

Sterke online aanwezigheid voor Vuurwerkexpert creëren, om meer bezoekers te trekken en meer te verkopen te realiseren in de maand december.

De oplossing

We hebben gewerkt aan het platform van Vuurwerkexpert en een nieuw design voor de website gerealiseerd. De vindbaarheid hebben we vergroot door een logische flow te creëren, waarin je eerst producten selecteert en dan pas een winkel. De producten worden weergegeven in video’s, waardoor de klant een duidelijk beeld heeft van zijn aankoop. Ook overzichtelijke categorie-indelingen helpen bij de gebruiksvriendelijkheid van de website, wat uiteindelijk zal leiden tot meer conversie.

Het resultaat

Het resultaat dat Vuurwerkexpert bereikt heeft met het nieuwe platform is naast een esthetisch design, dat veel gebruiksvriendelijker is ook nog eens meer conversie. Vuurwerkexpert had een fantastisch eindejaar waarin ze flink geplust hebben op hun omzet.

Doel & Strategie

Voordat we begonnen aan de aanpassingen van de website, hebben we een uitgebreide kansenanalyse. Alles werd grondig doorzocht, van SEO, UX & CRO, de kanalen om in te zetten, een data-analyse en zelfs een financiële analyse op het gebied van de meest renderende soorten vuurwerk.

Nadat we alles helder in kaart hadden gebracht gingen we aan de slag. De website werd geoptimaliseerd op usability, credibility en conversion.

 

Implementatie & creativiteit

Om de website te optimaliseren is er gebruikgemaakt van de best practices op het gebied van UX- en conversie. Daarnaast verloren we de doelstelling van de klant, een fijne en flexibile site voor de retailers, nooit uit het oog. We hebben veel strategische sessies met de klant gehad om de wensen van de gebruiker en de retailers goed te vertalen naar een sterk redesign van de website. Ook hebben we de inzichten uit de data-analyse en de financiële analyse ons de handvaten gegeven om de website efficiënter in te richten.

 

color-block-pattern-right
Website Vuurwerkexpert optimalisatie

Resultaat

Door de productieve strategische sessies is de samenwerking is vloeiend verlopen en Vuurwerkexpert is ontzettend tevreden met het redesign van de website.