fbpx

De vraag

Hoewel A-Point een gevestigde naam is en zij online al geruime tijd actief waren, wilden zij hun online aanwezigheid een flinke update geven.

De oplossing

Een nieuwe website voor een goede basis, waar alle andere online kanalen naar toe leiden. De website is functioneel met als doel leadgeneratie en conversie waarin service, de lokale identiteit en het aanbod centraal staan. Met een goede website kunnen we online rendement realiseren. We schreven een marketingplan met daarin de focus op conversie via vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Het resultaat

Meer conversie met minder bezoekers. Voor A-Point hebben we in vier maanden tijd 25 procent meer conversie behaald, ondanks dat het totaal aantal bezoekers is gedaald. Dat is niet erg, want de bezoekers die aangetrokken worden zijn veel relevanter. Een resultaat waar we trots op zijn. Een gedegen aanpak op basis van data, nauwe samenwerking met de klant, testen, meten en verbeteren liggen hieraan ten grondslag.

Doel & strategie

Deze mooie resultaten hebben we bereikt door constant in de data te duiken, logisch na te denken, veel te testen en bij te sturen. We houden constant de website en het bezoekersgedrag in de gaten. Als er iets niet goed gaat, kunnen we dit direct zien en bijsturen. Deze inzichten zorgen er uiteindelijk weer voor dat we ontdekken hoe de website nog beter ingericht kan worden.

Een voorbeeld: de zoekfunctie bij occasions
Op de website van A-Point is het mogelijk om te zoeken naar occasions. We wilden graag inzichtelijk krijgen hoe bezoekers deze module gebruiken. Welke filters gebruiken zij het meest en wat zijn de meest gekozen opties? We hebben een aangepaste meetwaarde ingesteld voor het selecteren van een optie in het filter. Zo zijn we erin geslaagd om dit inzichtelijk te krijgen.

Deze informatie hebben we vervolgens gebruikt om te bepalen welke filters direct getoond moeten worden om zo de occasionmodule nog gebruiksvriendelijker te maken.

color-block-pattern-right
A-Point detailpagina goeiezaak

De volgende stappen

Om mooie resultaten te blijven behalen, gaan wij natuurlijk verder met optimaliseren. Nieuwe technieken en trends binnen de mobiliteitsbranche zorgen ervoor dat wij constant blijven schaven. In de toekomst willen we door conversiewaardebepaling gerichter de marketingbudgetten kunnen verdelen om meer leads te genereren tegen een scherpere prijs. Daarnaast willen we kijken hoe we on- en offline dichter bij elkaar kunnen brengen.

X