fbpx

Mills Nutrients x Goeiezaak

Een vruchtbare samenwerking voor de groei van Mills Nutrients

Mills Nutrients is een Nederlands bedrijf dat hoogwaardige voedingsstoffen voor telers levert. Zij gebruiken de kenmerkende landbouwkennis die wij in ons kikkerlandje beschikbaar hebben om de beste producten te maken, waarmee je het maximale potentieel uit jouw planten kunt halen.

DE VRAAG

De website van Mills was flink verouderd en beschikte niet over goede productinformatie. Het was tijd voor een nieuwe website die de kwaliteit, innovatie en toewijding van Mills Nutrients weerspiegelt.

Het was daarnaast erg belangrijk om te zorgen voor herkenbaarheid en branding. Een uitdaging, omdat Mills opereert in de cannabisindustrie en omdat de cannabiswetgeving zeer streng is en beperkingen met zich meebrengt.

Expertise tonen en eindgebruikers laten zien wat ze met het product kunnen

Mills had twee belangrijke doelstellingen voor de nieuwe website: eindgebruikers laten zien wat ze met de producten van Mills konden doen en dit uitdrukken in de typografie en het beeldmateriaal, waarbij planten en mensen werden gecombineerd om trots te laten zien wat ze produceren.

Een levendig design

We zijn begonnen met een brandingtraject om zo een eerste aanzet neer te zetten voor een nieuwe merkidentiteit. Deze moet extra herkenbaar zijn en de doelgroep effectief aanspreken zonder dat het doel van het product expliciet wordt genoemd.

Om de herkenbaarheid te vergroten, hebben we het kenmerkende molentje in de ‘X’ van Amsterdam gebruikt. Het was belangrijk om ervoor te zorgen dat het product herkenbaar was wanneer het in de winkels stond, ook al mocht de website niet rechtstreeks naar winkels verwijzen.

Sprankelende webteksten

Omdat de oude website van Mills op het gebied van branding en copy verbeterd kon worden, hebben wij hen geholpen bij het optimaliseren van de webteksten. Na het branding traject konden we de merkidentiteit doorvertalen in de teksten van de website.

En door een dag on-premise te werken bij Mills-Nutrients en input op te halen bij de experts, konden wij ook teksten voor de producten schrijven die de kwaliteit van de producten goed vertegenwoordigen.

Een website die bloeit

De nieuwe website van Mills is helemaal in lijn met de branding, zonder daarbij tegen de cannabiswetgeving in te gaan. Daarnaast draagt Mills uit wie ze zijn in hun teksten en vertellen de productteksten precies wat ze voor een gebruiker doen en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Remco Peereboom Visual designer

“Rebranding geeft bedrijven een waardevolle kans om te verifiëren of het merk de missie en kernwaarden uitleeft. Merken dienen bereid te zijn om keuzes te maken op basis van hun missie en kernwaarden. Deze hebben pas echt waarde als ze doordringen tot elk aspect van de merkervaring.”

Wil jij ook een website die bloeit en met jouw bedrijfsdoelstellingen meegroeit?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij bloeien helemaal op van uitdagende projecten en kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Neem contact op
X