Nieuwe locaties bepalen aan de hand van online data

een data-onderzoek voor Garagepark

DE VRAAG

GaragePark wil uitbreiden naar meerdere steden. Maar welke steden zijn hiervoor geschikt? Wij zochten dit uit door online data te bestuderen.

DE OPLOSSING

Om een antwoord te vinden op deze vraag is de online vraag en concurrentie onderzocht aan de hand van een uitgebreide keywordanalyse van de algehele dienstverlening. Er is niet alleen gezocht naar de online vraag vanuit particulieren, maar ook naar de online vraag vanuit beleggers. Daarbij is gekeken naar de vijftig grootste gemeenten van Nederland, inclusief alle substeden die daarbij horen.

HET RESULTAAT

Uit het onderzoek kwam een top vijf van steden in Nederland waarnaar GaragePark zou kunnen uitbreiden. Deze locaties zijn verwerkt in een heatmap, zodat op een kaart van Nederland precies te zien is welke locaties voor de hand liggen.

Over GaragePark

Bij GaragePark huur of koop je zelfstandige kleinschalige bedrijfsunits: de garageboxen. GaragePark heeft bedrijventerreinen door heel Nederland waar ondernemers, zelfstandigen en doe-het-zelvers een veilige plek vinden om hun spullen op te slaan en hun werkzaamheden uit te voeren. Het is een alternatief voor een bedrijfsruimte en self storage.

Er is ook een mogelijkheid om in de garageboxen te beleggen bij GaragePark.

Samenwerken aan jouw groei?

Graag horen we wat jouw wensen zijn. Dat kan per mail, telefoon of gewoon face to face.