Kennisleiderschap voor Accenture

De kwaliteit van Accenture Insights verbeteren

DE VRAAG

Een online marketing strategie voor Accenture om hun nieuwe platform, Accenture Insights, een sterkere rol te laten spelen in het vergroten van het netwerk, hun kennis te delen en een rol als kennisleider te creëren.

DE OPLOSSING

We hebben advies gegeven over het optimaliseren van de conversie op de nieuwe website van Accenture Insights. De artikelen waren van onvoldoende kwaliteit en werden nauwelijks bekeken. Daarom hebben we een visueel handboek voor het toepassen van best practices SEO geproduceerd. En een verkennend marktonderzoek, in de vorm van thematische keywordanalyse. 

HET RESULTAAT

Aan de hand van een door Goeiezaak.com opgestelde keywordanalyse kunnen de kennisleiders van Accenture gericht aan de slag met het schrijven van content. De analyse heeft geleid tot één primair keyword per categorie of thema en bijbehorende onderliggende keywords die als synoniemen gebruikt kunnen worden in hetzelfde artikel. Door deze keywords op de juiste manier in te zetten, worden artikelen beter vindbaar en doelgerichter. Het resultaat hiervan is te zien aan de organische vindbaarheid, het aantal pageviews en de gemiddelde tijd per sessie. Inmiddels wordt Accenture NL, boven gemiddeld gewaardeerd op het gebied van kennisleiderschap. 

Over Accenture

Accenture is een gerenommeerd consultancy- en organisatieadviesbureau met een wereldwijde propositie. Om deze propositie meer kracht bij te zetten, hebben zij de website Accenture Insights opgezet. Deze heeft tot doel de kennis van specialisten en kennisleiders te delen op internet. Zij tonen daarmee op grotere schaal hun meerwaarde en komen via deze weg in contact met potentiële klanten.

Accenture Nederland focust zich o.a. op kennisleiderschap rondom trends die spelen in de maatschappij en invloed hebben op de bedrijfsvoering van grote organisaties. Denk aan; Applied Intelligence, Cloud Platforms en Cyber Security. Dit geven vorm via het platform Accenture Insights. Hier delen zij frisse perspectieven en de laatste inzichten. Nuttige content voor bedrijven die geen volger, maar leider willen zijn.

Vervolg

Inmiddels staat het redesign van het platform al een tijdje live. We focussen nu op meten, optimaliseren en het ontwikkelen van nieuwe content. In nauwe samenwerking met Accenture Nederland blijven we hoogwaardige content publiceren. Zo houden we samen met Accenture het platform relevant. Daarnaast zetten we de komende tijd vooral in op het stijgen van de organische vindbaarheid en het correct inrichten van leadstatistieken. 

Samenwerken aan jouw groei?

Graag horen we wat jouw wensen zijn. Dat kan per mail, telefoon of gewoon face to face.