fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Inspiratie bij de UX Meetup

  • Published: 06/12/2019
  • Latest update: 06/01/2023

GEORGANISEERD DOOR MILKSHAKE RESEARCH

Regelmatig organiseren bedrijven bijeenkomsten voor UX-designers, marketeers en andere vakidioten die geïnspireerd willen worden en up-to-date willen blijven op gebied van – je raadt het al – UX. Natuurlijk waren onze UX-designer en webdesigner erbij.

Dit keer werd de Meetup georganiseerd door Milkshake Research. Zij zijn een bureau dat gefocust is op het gedrag van de doelgroep. De hoofdvraag van de Meetup is dan ook: hoe creëer je de beste omstandigheden om naar je gebruikers te luisteren?

Milkshake Research

Bo Merkus van Milksshake Research praat ons bij over hoe je in contact komt met je gebruikers. Die wil je namelijk niet leren kennen vanachter je bureau, maar je wilt echt in contact met ze komen. Ondervinden wat hen beweegt. Zij doen dit onder andere door een Field Day te organiseren en met een camera in de aanslag de doelgroep vast te leggen. Daarnaast is het net zo belangrijk om je bevindingen over te brengen aan het team of aan de klant. Wat hierbij kan helpen is door je doelen duidelijk te formuleren en deze op te hangen in de werkruimte, zodat iedereen deze kan zien.

Ook is het belangrijk om je hoofdvraag niet uit het oog te verliezen. Is het doel de engagement verhogen? Staar je dan niet blind op technische problemen. Blijf altijd gefocust op dingen die bijdragen aan het doel.

Op de hoogte blijven van de rubriek: moet je hier iets mee?

"*" geeft vereiste velden aan

Braingineers

Daarna komen de jongens van Braingineers naar voren. Ze presenteren zichzelf als echte wetenschappers in lange witte laboratoriumjassen. Braingineers test hun doelgroep door hersenactiviteit te meten. Ze meten onder andere aandacht, frustratie en blijdschap. Ze gebruiken hiervoor een supersonische EEG-meter.

Doormiddel van een aantal testjes toonden ze ons aan dat je hersenen heel veel dingen doen, zonder dat jij hier bewust van bent. Dit testje deden ze ook, probeer het eens uit. Wij zagen in ieder geval een hoop lelijke gezichten!

Picnic

Van Picnic kwam Wiemer Viet presenteren. Deze presentatie was juist een tegenhanger van Braingineers. Pinic doet user testing juist op een hele simpele manier. Geen tijd en geen geld zijn geen excuus meer.

Ze doen het testen bijna letterlijk houtje touwtje met een toolkit dat Mr.Tappy heet. Ze nemen hun proefpersonen mee naar een relaxte omgeving, zoals een restaurant en plakken vervolgens webcams boven het scherm van de testers. Ze filmen hiermee de manier van gebruiken en trekken daaruit hun conclusies. Heel verhelderend dat testen dus eigenlijk helemaal niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn.

Wil jij de UX van jouw website testen?

Ben jij benieuwd of de user experience op jouw website wel optimaal is? Onze designers helpen je graag verder en zorgen voor de beste gebruikerservaring voor jouw klanten. Neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

X