fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Kennis opdoen bij de Sketch Meetup

  • Published: 29/11/2019
  • Latest update: 06/01/2023

Ben je een webdesigner of werk je er veel mee samen? Dan heb je vast wel eens gehoord van Sketch. Hét ontwerpprogramma voor designers. Ook onze designers maken er dagelijks gebruik van en daarom leren zij graag bij over de vele mogelijkheden van dit programma. Ze gingen naar een Sketch-bijeenkomst en delen met jou de belangrijkste inzichten.

Sketch

Sketch is een van de leidende designprogramma’s van hét moment en het is opgericht door een Nederlander (heuh!) en een Portugees. Het is een designprogramma voor de Mac, met een sterke focus op ontwerp voor online projecten. Het mooie aan Sketch is dat het slim omgaat met front-end development. Het geeft namelijk direct de code weer van je design. En het heeft heel veel diversiteit aan plugins, zodat je er zelf een fijne workflow van kan maken. Wat ook een voordeel is, Sketch werkt nauw samen met Invision. Dit programma gebruiken wij om prototypes aan onze klanten te laten zien.

Leuk weetje: het kleine team van Sketch heeft geen kantoor. Het is wel eens voorgekomen dat ze werden gebeld door relaties met de opmerking, “Ik ben nu in Silicon Valley, zal ik even langskomen?” Waarna de oprichter mocht vertellen dat ze geen kantoor hebben, laat staan in Amerika. Dit geeft aan hoe toonaangevend dit bedrijf is ondanks hun kleine formaat.

De Meetup

Afgelopen dinsdag ging het designteam op pad naar de bijeenkomst van Sketch (in hippe taal, Meetup) om kennis bij te spijkeren en inspiratie op te doen. In de Meetup vertelde Pieter Omvlee, de oprichter van Sketch, over alle nieuwe features en verbeteringen die binnenkort beschikbaar zijn voor Sketch. Deze onderwerpen leken ons het meest interessant om met jullie te delen:

  • Sketch voor teams
  • Smart Layout
  • Sketch Cloud

Sketch voor teams

Sketch voor teams is echt een uitkomst. Het is iets waar wij zelf echt naar op zoek waren. Wanneer je samen aan prototypes werkt wil je natuurlijk up-to-date zijn van de aanpassingen van je collega. Sketch voor teams gaat ervoor zorgen dat er een overzicht komt van alle Sketch files waar jij en je collega’s ook aan werken. Je ziet meteen wanneer een collega een aanpassing heeft gemaakt en is het gemakkelijker om bestanden tussen collega’s te delen. Ze zijn direct zichtbaar in Sketch en zo heb je geen andere programma’s meer nodig zoals Dropbox.

Smart Layout

Knoppen die niet automatisch mee schalen. Onze designers kregen er hoofdpijn van en verzonnen allerlei andere trucjes om buttons te maken. Bepaalde plugins werden getest, maar dit bood geen uitkomst. Daarom zijn wij zó blij dat Sketch nu komt met Smart Layout. Hierin kunnen knoppen eindelijk automatisch mee schalen wanneer je de tekst aanpast.

Sketch Cloud

Als laatste Sketch Cloud, een feature waar wij ook veel gebruik van gaan maken. Omdat Sketch alleen voor Mac beschikbaar is, is het soms lastig om te communiceren met developers die geen Mac hebben. Een situatie die redelijk vaak voorkomt. De oplossing is Sketch Cloud. Hiermee kan je nu versiegeschiedenis en het toevoegen van comments gelijk delen met gebruikers die geen toegang hebben tot Sketch. Ook het downloaden van assets, images, fonts en kleuren gaat velen malen makkelijker. Mooi meegenomen: je krijgt het er gewoon bij in je standaard licentiepakket!

Ook online een goeie zaak neerzetten?

"*" geeft vereiste velden aan

Meer interessante artikelen

X