fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Update: Tag Assistant Preview Mode in Google Tag Manager

  • Published: 20/10/2020
  • Latest update: 06/01/2023

De preview mode van Google Tag assistent is (eindelijk) geüpdatet in Google Tag Manager.

Google Tag Manager is een tool waarin je zonder kennis van programmeren externe codes en tracking pixels kunt plaatsen in een website, daar is dus geen tussenkomst van een developer meer voor nodig.

Het is essentieel om te controleren of deze codes goed werken, zodat alle data goed gemeten wordt. Hier komt de Preview mode van Google bij kijken, die onlangs is geüpdatet en het testen en controleren van tags veel makkelijker maakt.

Waarom Preview Mode voor deze update niet ideaal functioneerde

Bij de oude tag assistent verdween de data als de pagina opnieuw geladen wordt. Dit gaf een probleem omdat het bij sommige tags noodzakelijk was dat de pagina herlaadt/ naar een volgende pagina toe gaat (zoals een formulier verzenden, product afrekenen, klikken op knop, etc.).

Wij hadden een aantal trucs om dit te omzeilen, zoals de volgende pagina laten laden op een ander tabblad of gebruik maken van externe plug-ins, maar handig was het niet.

Met de nieuwe update is dit verleden tijd. Alle informatie van de pagina’s waarop getest is wordt nu bewaard en per pagina wordt aangegeven welke tags wel en niet geactiveerd zijn. Dit betekent dat er niet meer met irritante en slecht werkende browser extensies gewerkt hoeft te worden. Eindelijk!

Tag Assistant Preview Mode in Google Tag Manager
Tag Assistant Preview Mode in Google Tag Manager

Op de hoogte blijven van onze blogs?

"*" geeft vereiste velden aan

Nooit meer verloren data, nooit meer tags over de preview van je pagina

De nieuwe preview mode in Tag assistent geeft aan welke tags wel en niet worden afgevuurd en worden voortaan in een extern tabblad weergegeven. Voorheen stond dit in hetzelfde tabblad als de website zelf, over een deel van de website heen. Nu dit niet meer het geval is, zie je de website exact zoals een bezoeker het ook ziet en zijn de elementen die voorheen onder de tag assistent scherm staan zichtbaar.

Deze nieuwe manier van testen werkt het best bij het gebruik van twee beeldschermen, waar op het ene scherm de website wordt getoond en getest en het andere scherm de Preview mode waar in real time de resultaten weergeven worden.

google tag manager Tag Assistant Preview Mode in Google Tag Manager
google tag manager Tag Assistant Preview Mode in Google Tag Manager

Een rooskleurige toekomst voor Google Tag Manager

De nieuwe Preview Mode zit momenteel nog in de bèta fase. Het is nog niet bekend of er nog meer dingen worden aangepast of dat het uit de bèta gaat. Als dit een voorproefje is van wat komen gaat, dan zien we de toekomst van Google Tag Manager rooskleurig tegemoet.

Hulp bij jouw online marketing?

Wil je liever gebruikmaken van onze expertise voor het inzetten van tools als Google Tag Manager? Onze specialisten helpen je graag.

Vraag ons

Meer interessante artikelen

X