fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

What's new? Instagram Reels

  • Published: 14/09/2020
  • Latest update: 06/01/2023

Met deze catchy videofunctie maak je korte pakkende video’s die je gemakkelijk bewerkt en voorziet van leuke effecten en muziek. Met Reels gaat Instagram de strijd aan met het populaire TikTok. Maar wat houdt Reels precies in en is het interessant voor je bedrijf?

Wat is Reels?

Het concept van Reels is simpel. Instagram biedt je de mogelijkheid een video op te nemen, te editen, deze te voorzien van leuke effecten en er muziek onder te plaatsen. De video’s die je maakt in Reels duren maximaal 15 seconden.

Vervolgens kan je de gemaakte video natuurlijk delen op je account. Dit kan in je stories en in je feed. Zodra je je eerste Reel hebt gemaakt, verschijnt er een extra tabblad op je feed. Naast je eigen feed, IGTV en content waarin je bent getagd, vind je nu ook Reels. Heb je een openbaar Instagram-account? Dan kunnen je Reels ook op de Explore-pagina getoond worden.

Instagram Reels voor bedrijven

Ik hoor je denken, ‘leuk al die videootjes, maar is dit nu ook interessant voor mijn bedrijf?’ Dat ligt natuurlijk geheel aan je business en je doelgroep. Zit jouw doelgroep op Instagram en leent jouw product zich voor originele video’s? Dan moet je zeker aan de slag met Reels.

Instagram Reels biedt je de mogelijkheid om op een creatieve en simpele manier video’s te maken. Video is niet meer weg te denken uit social-land en deze functie maakt het laagdrempelig om eigen filmpjes te maken. Zet Reels in, net zoals andere social posts. Zorg dat ze relevant en creatief zijn en voor interactie zorgen. Wij geven drie suggesties die voor jouw bedrijf kunnen werken.

Instagram Reels biedt je de mogelijkheid om op een creatieve en simpele manier video’s te maken.

Productvideo

Heb je een webshop? Instagram Reels leent zich uitstekend om nieuwe producten te showen. Je kan originele en unieke content maken die passen bij het karakter van jouw producten. De merken Sephora en Louis Vuitton gingen je al voor.

How to video's

Vijftien seconden lijkt erg kort, maar het is net lang genoeg om een how to-video te maken. Denk aan een make-up tutorial, een kookvideo of interessante tips. Eigenlijk maakt het voor deze vorm helemaal niet uit in welke branche je werkzaam bent. Kennis delen is altijd een goede manier om mensen aan je te binden.

Behind the scenes

Mensen werken graag met mensen. Geef jouw bedrijf dus een gezicht en laat potentiële klanten zien wat er achter de schermen gebeurd. Zet je eigen mensen in de spotlight en laat klanten een beetje kennis maken met jouw bedrijf.

Hoe maak je een Instagram Reel?

Overtuigd van Instagram Reels? Dan rest de vraag; hoe maak je eigenlijk een Reel? Om een Reel te maken in Instagram open je de app en ga je linksboven naar je camera, waarmee je ook stories maakt. Onderin vind je nu drie mogelijkheden: Live, Verhaal en Reels. Tik op Reels. Je bent nu in de omgeving waar je je video kan opnemen. Aan de linkerkant vind je muziek*, opnamesnelheid, effecten en een timer. Rechts onderin kan je van camerapositie wisselen.

*niet ieder account heeft al de mogelijkheid tot de muziekfunctie. Zo heeft het Goeiezaak bedrijfsaccount nog geen mogelijkheid tot muziek, maar mijn persoonlijke account wel.

 

Muziek

Je kan gemakkelijk audio toevoegen aan je Reel via het muziek-icoontje. Kies een liedje uit de muziekbibliotheek of gebruik je eigen audio. Wanneer je je eigen audio gebruikt bij een openbaar account, dan kunnen ook andere mensen jouw audio gebruiken voor hun eigen Reels.

Opnamesnelheid

De snelheid van je video pas je gemakkelijk aan met het icoontje met de play-button. Je kan video’s in slowmotion of versneld afspelen.

Effecten

Je kan verschillende effecten, stickers en filters gebruiken in je Reels. Je klikt op het effecten-icoontje en alle filters komen naast je opnameknop te staan. Tik op de degene die wilt gebruiken en je krijgt meteen een voorvertoning van het filter te zien. Onder de opname knop vind je de naam van het filter, door hierop te klikken kan je het effect opslaan, naar iemand versturen, maar ook zoeken naar andere filters.

Timer

Met de timer kan je instellen hoelang je clip moet duren. Je kan namelijk verschillende clipjes maken met diverse effecten om zo een origineel filmpje te editen. Ook telt de timer af voordat je video begint, zodat je gemakkelijk jezelf kan filmen.

Uitlijnen

Wanneer je de Reel hebt opgenomen, komt er nog een optie bij namelijk uitlijnen. Hiermee kan je de verschillende clips vloeiend in elkaar laten overlopen.

Deel je Reel

Ben je tevreden over je Reel? Dan wil je hem natuurlijk delen. Je kan een thumbnail kiezen, een beschrijft schrijven en hashtags toevoegen. Vervolgens kies je of je de Reel wilt delen in je feed of in je story.

Instagram reels zakelijk toepassen met muziek effecten en timers
Instagram reels zakelijk toepassen met muziek effecten en timers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

"*" geeft vereiste velden aan

Aan de slag met Instagram Reels

Het mooie aan Reels is dat de content niet perfect hoeft te zijn. Het gaat niet om de mooiste beelden met de beste lichtval. Dus eigenlijk heb je alleen maar een creatief idee nodig, een telefoon met camera en een Instagram-account.

Wil je toch graag advies over Instagram of een van de andere social media kanalen? Dan staan wij natuurlijk voor je klaar. Met al je vragen over LinkedIn, YouTube, Instagram, Facebook of Pinterest kan je bij ons terecht.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

X