fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Facebook stelt limiet aan aantal advertenties

  • Published: 26/10/2020
  • Latest update: 06/01/2023

Facebook heeft een nieuw initiatief aangekondigd en zal vanaf februari 2021 een limiet toepassen op het aantal advertenties dat op een pagina kan worden weergegeven.

Dit initiatief houdt in dat je niet meer ongelimiteerd verschillende advertenties naast elkaar kan inzetten. Dat is een opvallende beslissing, aangezien advertenties Facebooks grootste bron van inkomsten zijn. Waarom het social platform een limiet instelt en hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

De leerfase van je advertentie

Je kan op Facebook een onbeperkt aantal advertenties naast elkaar inzetten, vooral als je de ads wilt personaliseren of optimaliseren. Hierdoor kan je testen welke advertenties het beter doen bij je doelgroep en kan je ervoor zorgen dat ze door de juiste mensen worden gezien. Door de vele targeting-opties en aanpassingsmogelijkheden in Facebook is het verleidelijk om constant aan de details te sleutelen. Volgens Facebook is dit problematisch en daarom stelt het nieuwe limieten in voor het aantal advertenties dat je kunt weergeven.

Over het algemeen geldt dat het Facebook-algoritme de prestaties van campagnes verbetert naarmate de advertenties vaker worden vertoond. Het systeem leert namelijk van de data die het verzamelt en optimaliseert op basis daarvan. Elke keer dat een advertentie weergegeven wordt, leert het systeem over waar en door wie de advertentie werd gezien. Advertenties zitten daarom ook altijd eerst in de leerfase. Zodra de prestaties stabiliseren, vaak na zo’n vijftig weergaven, dan is de leerfase voorbij.

Kortom, hoe vaker een advertentie wordt weergegeven, hoe beter het systeem de prestaties van de advertentie kan optimaliseren.

Facebook benadrukt dat meer advertentievolume niet leidt tot betere prestaties

De hoeveelheid advertenties hebben daarom een belangrijke rol bij het behalen van betere resultaten, want wanneer je (te) veel actieve advertenties tegelijkertijd hebt, wordt elke unieke advertentie minder vaak vertoond. Deze zal dus minder snel uit de leerfase komen.

Het platform heeft ontdekt dat zo’n vier op de tien advertenties nooit de leerfase verlaten. Zo wordt er dus meer budget uitgegeven voordat het systeem de prestaties kan optimaliseren. Daarnaast heeft Facebook minder controle over het algoritme.

Veel adverteerder maken al gebruik van de functies in Facebook die aan de hand van machine learning de advertenties optimaliseren. Hierdoor worden dus niet alleen de prestaties verbeterd, maar het vermindert ook het aantal advertenties dat je nodig hebt.

Blijf op de hoogte van onze artikelen!

"*" geeft vereiste velden aan

Limiet op basis van je bestedingsgrootte

Facebook gaat elke adverteerder verdelen in een van de vier groepen gebaseerd op de uitgaven van het afgelopen jaar. Heb je minder dan 100.000 uitgegeven in de maand waarin je het meeste advertentie budget hebt besteed? Dan zit je in de ‘kleinste’ groep. Maar maak je geen zorgen – de limieten zijn behoorlijk gul. Deze limieten zullen voor de meeste adverteerders geen probleem zijn, zelfs de kleinste adverteerders kunnen namelijk nog steeds 250 advertenties tegelijk weergeven. Het bereik is dus vrij breed.

Facebook ad limit optimaal gebruiken
Facebook ad limit optimaal gebruiken

Fun fact

De Trump-campagne heeft hier misschien wél last van, die had naar verluidt in de loop van 2019 bijna 20 miljoen dollar besteed aan meer dan 218.000 verschillende Facebook-advertenties.

Waarom snijdt Facebook in zijn eigen inkomstenbron?

In sommige opzichten is het vreemd om te zien dat Facebook de advertentie-uitgaven actief beperkt. Maar slechte resultaten komen niet goed tot uiting op Facebook als advertentieplatform. Als Facebook betere resultaten kan leveren op een manier die, realistisch gezien, geen grote invloed zal hebben op de totale advertentie-uitgaven, is dat waarschijnlijk beter voor het platform en zijn partners. Facebook kan namelijk daardoor een betere ROI aantonen en verdere investeringen aanmoedigen.

De Facebook advertentielimiet gaat in vanaf februari 2021

De nieuwe limieten gaan in vanaf februari 2021 en je zult via een melding in je advertentiebeheer zien wanneer de limiet van kracht gaat.

Hierdoor kun je in luttele seconden een voorkeuze maken uit producten die je direct wilt uitsluiten en over welke producten je iets meer wil weten, voordat je een definitieve keuze maakt.

Wil je hulp om effectief op Facebook te adverteren?

Wil je met je bedrijf adverteren op Facebook, maar weet je niet goed hoe je dat op een goede manier inzet? Onze advertisers helpen je graag. Voor al je vragen over advertising en social media kan je bij ons terecht. Neem daarvoor contact met ons op.

Neem contact op

Meer interessante artikelen

X