fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Bespaar tijd met de Google Ads Editor

  • Published: 22/02/2021
  • Latest update: 06/01/2023

Als Google Ads advertiser bij Goeiezaak ben ik groot fan van de offline tool Google Ads Editor. Ik bespaar namelijk een hoop tijd door het te gebruiken. En die extra tijd geeft me de ruimte om nog meer werkzaamheden voor onze klanten uit te voeren. Een win-win voor beide partijen dus. Ben je benieuwd geworden welke voordelen voor snelle optimalisaties de Google Ads Editor allemaal biedt? Lees dan snel verder!

Wat is de Google Ads Editor?

De Google Ads Editor is een offline versie van het online Google Ads programma waarin advertenties voor het Google netwerk worden gemaakt.  Het downloaden van deze applicatie is gratis. Zodra je je aanmeldt, kan je alle accounts die je beheert gemakkelijk inladen om vervolgens offline (bulk)aanpassingen te maken.

De lay-out van de offline applicatie is overzichtelijk en komt in zekere zin overeen met de online versie. Aan de linkerkant heb je de structuurweergave waar alle campagnes staan. Ook kan je navigeren door de typenlijst om te navigeren naar onder andere advertenties, locatie-targeting, extensies en doelgroepen. Alles wat je nodig hebt om je aanpassingen te maken.

Google Ads Editor interface
Google Ads Editor interface

De voordelen van de Google Ads Editor

Maar wat maakt de tool zo handig als hij zoveel op de online versie van Google Ads lijkt?  Ik leg je graag uit wat de vier belangrijkste voordelen van Google Ads Editor zijn.

1. Google Ads aanpassingen in bulk toepassen

Als je in Google Ads een nieuwe campagne opzet, kan je een kopie van een bestaande campagne maken om sneller van start te gaan. Daarna moet je alle advertentiegroepen of campagnes stuk voor stuk afgaan om aanpassingen te maken. Je hebt wel de mogelijkheid om meerdere teksten aan te passen via een ‘vervangen’ optie, maar dit is erg beperkt.

Google Ads Editor maakt dit soort bewerkingen een stuk makkelijker door verschillende bulkbewerking opties.

Kopiëren en plakken

Heb je een vestiging in Amsterdam, maar komt er ook een in Rotterdam bij? Dan is het waarschijnlijk nodig om je campagnes opnieuw aan te maken, maar dan met een targeting gericht op Rotterdam. De kopiëren en plakken functie binnen Google Ads Editor zorgt dat je alle campagnes tegelijk kan selecteren en kopiëren. Binnen no-time heb jij al de opzet van campagnes voor een nieuwe locatie aangemaakt.

Niet alleen de campagnes kan je kopiëren, maar vrijwel alle items zijn stuk voor stuk te dupliceren in het account. Denk bijvoorbeeld aan locatie-targeting, extensies, doelgroepen en (uitsluiting)keywords. In de online versie ben je hier veel langer mee bezig, omdat je alles groep voor groep moet afgaan. In de tool selecteer je alle campagnes die het betreft en plak je het item in allemaal tegelijk.

Tekst vervangen

Een belangrijke bulkaanpassing is het vervangen van tekst. Selecteer de betreffende advertenties of keywords, open de pop-up voor ‘Tekst vervangen’ en vervang bijvoorbeeld het woord ‘werkplaats’ overal voor ‘garage’.

Een andere optie is om het bewerkingspaneel aan de linkerkant te gebruiken, bijvoorbeeld als je een nieuwe landingspagina hebt en je daarom voor al je advertenties de URL wilt aanpassen. Selecteer alle advertenties waar het om gaat en vervang in het venster de URL. Dit wordt nu voor alle geselecteerde advertenties doorgevoerd, zonder dat je ze een voor een hoeft af te gaan.

Geavanceerde wijzigingen
Geavanceerde wijzigingen

2. Cross-accounts aanpassingen

In de online versie van Google Ads is het niet mogelijk om een campagne van het ene account te kopiëren en te plakken in een andere account. Maar met de Editor kan dat wel!

Stel, je hebt een bedrijf hebt met meerdere vestigingen, maar de strategie is in de basis hetzelfde voor elke vestiging. Dan bespaar je een hoop tijd door een kopie van de campagnes in het nieuwe account te plaatsen. Vanuit daar kan je met de ‘Vervangen’ opties de campagnes super snel aanpassen naar de informatie voor de juiste vestigingen. Hierdoor hoef je niet alles handmatig opnieuw op te zetten.

In de laatste versie van de Google Ads Editor kan je zelfs alle accounts die onder één MCC (Multi client center) vallen, tegelijkertijd in de bewerkingen terugzien. Dan hoef je dus niet meer losse vensters te openen per account, omdat alles vanuit één venster te regelen is.

3. Download backups van je Google Ads account

Met online accounts en tools is het altijd mogelijk dat er gegevens verloren gaan door fouten in het systeem. Daarom is het aan te raden om af en toe een back-up te maken in Google Ads Editor, ook als je meerdere wijzigingen alvast hebt klaarstaan in de tool, maar ze nog niet direct wilt uploaden. In principe blijven die gewoon in de tool staan totdat je ze uploadt, maar ‘better safe than sorry’.

Of werk samen met je team! Deel het gedownloade bestand met een collega, zodat die de gemaakte wijzigingen eerst kan controleren in zijn eigen Google Ads Editor voordat de aanpassingen live gaan.

4. Offline te gebruiken

Ben je aan het werk op een plek met slechte verbinding of ben je onderweg? Dan kan je nog steeds met de Google Ads campagnes aan de slag via de tool. Deze is namelijk offline te gebruiken. Je kunt alle aanpassingen maken die je wilt en die uploaden op een moment dat je weer internetverbinding hebt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wil jij ook tijd besparen met de Google Ads Editor?

Als je overtuigd bent van de voordelen van de Google Ads Editor, kan je er eenvoudig zelf mee aan de slag. De tool is gratis te downloaden. Ben je (nog) niet bedreven in Google advertising en kan je wel een ervaren advertiser gebruiken om jou daarbij te helpen? Neem dan gewoon even contact met ons op; we helpen je graag om mooie advertising resultaten te behalen.

Neem contact op

Meer interessante artikelen