fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

Maak je Google Ads campagnes beter met extensies

  • Published: 24/07/2020
  • Latest update: 06/01/2023

Ben jij benieuwd hoe je aantrekkelijkere advertenties maakt met Google Ads extensies?

Waarschijnlijk heb je ze bij het zoeken in de zoekmachine al eens gezien, advertenties die langer zijn dan een normale advertentie en meer informatie bevatten. Grote kans dat dit komt door extensies.

Onze SEA specialisten maken hier grondig gebruik van, omdat met deze extra info advertenties veel aantrekkelijker worden voor je klanten. In deze blog leggen we uit welke extensies er zijn en welke voordelen ze bieden.

Wat zijn extensies?

Met een extensie vertoon je extra informatie onder je advertentie. Hij verlengt dus jouw advertentietekst. Vanuit je Google Ads account kan je dit instellen op het niveau dat je wil. Zo kun je ze vertonen op accountniveau, campagneniveau of advertentieset niveau. Sommige informatie, zoals een telefoonnummer, kan voor alle campagnes interessant zijn. Maar een bepaalde actie kan wellicht maar voor één merk (campagneniveau) of een enkel product van het merk (advertentieset niveau) interessant zijn. Dan wil je dat die informatie dus ook alleen onder die advertenties wordt vertoond.

Op de hoogte blijven van onze blogs?

"*" geeft vereiste velden aan

Waarom een extensie gebruiken?

Er zijn meerdere redenen om gebruik te maken van extensies. Ten eerste verbetert het je zichtbaarheid ten opzichte van je concurrenten. Je claimt namelijk een groter stuk ruimte boven de vouw. Daarnaast belonen extensies je met een hogere kwaliteitsscore. Hoe hoger je kwaliteitsscore, hoe lager je kosten per klik (CPC) kunnen uitvallen. Tot slot is er de click-through-rate (CTR), die je met het gebruik van extensies verhoogt. Met meer informatie in je advertentie kan je potentiële bezoekers namelijk makkelijker overhalen om naar je site te komen.

Ook leuk om te weten, het toevoegen van deze extra informatie is gratis. Je CPC is bij een advertentie met extensie niet hoger dan bij de originele advertentie. Het is dus eigenlijk te mooi om te laten liggen.

Verschillende soorten extensies

Google biedt in totaal twaalf extensies aan. Welke extensies voor jouw bedrijf interessant zijn, hangt heel erg af van je doel. Wil je dat klanten een aankoop doen op je bedrijfslocatie of op je website, contact met je opnemen of een app downloaden? Voor al jouw bedrijfsdoelen zijn er verschillende extensies die je kan inzetten.

Hieronder worden de door ons meest gebruikte extensies uitgelicht.

Sitelink-extensie

Wil je meer links aan je advertentie koppelen? Dan is een sitelink-extensie de oplossing. Wellicht wil je klanten direct naar openingstijden, de contactpagina of je laatste blog linken. Als de klant op die specifieke sitelink klikt, gaat hij rechtstreeks naar de pagina die hij zoekt, zonder de rest van de site door te hoeven zoeken. De sitelink-extensies komen onder je advertentie te staan. Om vertoningen te krijgen heb je er minimaal twee nodig en kan je er maximaal zes vertonen. Op mobiel zijn dit er zelfs maximaal acht.

Wil je meer links aan je advertentie koppelen?
Wil je meer links aan je advertentie koppelen?
Google Ads extensies sitelinks toepassen voor mobiel
Google Ads extensies sitelinks toepassen voor mobiel

Highlight-extensie

Met de highlight-extensie kan je USP’s of belangrijke informatie van je bedrijf uitlichten (highlighten). Denk hierbij aan de openingstijden en teksten als ‘Gratis verzending’, ‘Alles op voorraad’ en ‘Volgende dag in huis’. Aangezien deze highlights uit maximaal 25 tekens mogen bestaan, moet je kort en bondig zijn. De highlight-extensie komt direct onder de omschrijving van je advertentie te staan. Het is aan te raden om er minimaal vier te selecteren.

Prijs-extensie

Verkoop je een product of service? Dan is deze extensie interessant voor jou. Hiermee kan je die namelijk extra onder de aandacht brengen. Met maximaal acht kaarten kan je verschillende diensten of producten uitlichten met de bijbehorende prijs. Als klanten hierop klikken, komen ze direct terecht bij het specifieke product of dienst.

Google Ads extensies prijs toepassen
Google Ads extensies prijs toepassen

Promotie-extensie

Net zoals de prijs-extensie is de promotie-extensie erg interessant als je een product of service wil verkopen. Trek extra aandacht naar jouw advertentie met een actie. Denk bijvoorbeeld aan een actie rondom Black Friday, back to school, of een eigen gemaakte actie. Je kunt kiezen voor een geldkorting, percentagekorting of korting bij een bedrag/percentage. In twintig tekens vertel je wat de actie is en van daaruit kan je ook een begin- en einddatum in stellen. Dan wordt die automatisch binnen die periode weergegeven.

Oproep-extensie

Met deze extensie voeg je je telefoonnummer toe aan de advertentie. Voor klanten is dit een groot voordeel, omdat ze direct op het telefoonnummer kunnen klikken om je te bereiken en niet eerst op de website naar het nummer hoeven te zoeken. Er is dan een hogere klantbetrokkenheid en meer kansen op conversies. In sommige gevallen kan Google automatisch een oproepextensie toevoegen als ze op de website een telefoonnummer hebben gevonden.

Google Ads extensies oproep toepassen op desktop
Google Ads extensies oproep toepassen op desktop
Google Ads extensies oproep toepassen voor mobiel
Google Ads extensies oproep toepassen voor mobiel

Website-informatie-extensie

Het kan zijn dat je informatie wil delen over je diensten, maar dat deze informatie niet in je advertentietekst past. In dat geval kan je de website-informatie-extensie gebruiken. Google heeft momenteel dertien voorgeselecteerde opties om uit te kiezen: aanbevolen hotels, bestemmingen, buurten, cursussen, dekkingen, merken, modellen, services, shows, stijlen, studieprogramma’s, typen & voorzieningen. Vanaf daar kan je maximaal tien waarden invullen met de informatie die van belang is. Als je een van de opties selecteert, worden de waardevelden alvast ingevuld met voorbeelden, zodat je weet wat Google hierbij verwacht.

Google Ads extensies website informatie toepassen
Google Ads extensies website informatie toepassen
Google Ads extensies website informatie toepassen op mobiel
Google Ads extensies website informatie toepassen op mobiel

Locatie-extensie

Als je fysieke winkels hebt die klanten kunnen bezoeken, kan je deze locaties bij je advertenties vertonen. Zo help je de klant om jou makkelijker te vinden. Dit werkt wel net even anders dan het invoegen van de andere extensies, omdat deze gekoppeld moet worden aan je Google Mijn bedrijf account. Als de adressen in dat account goed zijn ingevuld, kan Google deze adressen dus ook in Google Ads vertonen.

Klaar om te starten met Google Ads extensies?

Zoals je zojuist hebt gelezen, zijn er genoeg opties om ook jouw advertenties meer op te laten vallen en belangrijke informatie onder de aandacht te brengen. Wil je met Google Ads extensies aan de slag, maar kom je er niet helemaal uit? Onze specialisten helpen je graag om jouw advertenties met meer succes in te zetten met extensies! Neem contact met ons op!

Neem contact op

Meer interessante artikelen

X