Remco Peereboom

Visual Designer

Stuur bericht

Ontwerp logo en beeldmerk Threedeez

Ontwerp logo en beeldmerk threedeez

Bij internet marketing draait alles om een optimale online presentatie. Om het zo goed mogelijk neerzetten van een merk en bijbehorende producten of diensten. Belangrijk onderdeel van een merk zijn de huisstijl en het logo. Regelmatig nemen onze ontwerpers ook dit onderdeel van het vernieuwingstraject op zich. Zoals voor het merk Threedeez. Hiervoor hebben wij tijdens een restyling zorg gedragen voor het ontwerp van een nieuw logo en beeldmerk.

Design logo Threedeez

Uitgangspunt voor het te ontwikkelen logo was: met 3D-printen kun je (vrijwel) alles wat je bedenkt omzetten in een fysiek voorwerp. Wat vroeger onmogelijk was, is met deze nieuwe printtechniek ineens mogelijk. Deze gedachte vormde een belangrijk element in het ontwerpproces. We hebben ervoor gekozen een logo te ontwikkelen waarin optische illusies een rol spelen. Dit combineerden we met de naam van het merk; Threedeez. Gebaseerd op 3D en dus driemaal de letter D.

Escher-achtige taferelen

In het beeldmerk komen daarom de drie letters samen. We hebben ons verdiept in de werken van Escher tijdens een zoektocht naar het leggen van verbindingen tussen die drie letters. Daardoor is een logo tot stand gekomen waarbij je niet in één oogopslag ziet hoe ze precies met elkaar verbonden zijn en welke letter vooraan staat en welke daarachter.

threedeez-design-logo

Alles in zich

Het resultaat is een logo dat de verschillende voordelen van 3D-printen in zich heeft; het driedimensionale en het onmogelijke mogelijk maken. Het logo is onlosmakelijk verbonden met het merk.

Los beeldmerk

Er is voor gekozen een beeldmerk te creëren naast de merknaam. Dat beeldmerk kan ook los gebruikt worden en zal naarmate het merk bekender wordt ook beter bekend zijn onder de doelgroep en het grotere publiek.

Bewaren

Bewaren