fbpx
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste artikelen!

8 tips om lokale ondernemers te steunen

  • Published: 22/04/2020
  • Latest update: 06/01/2023

Ben jij benieuwd hoe je kan helpen? Wij geven acht tips om de lokale ondernemers te steunen

Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers en dus ook voor onze klanten. Velen hebben hun restaurant, sportschool of onderneming moeten sluiten. Maar ook degene die nog wel open zijn, zoals winkels, hebben het zwaar. Niemand weet precies hoe lang deze crisis nog aanhoudt en wanneer we weer massaal naar buiten mogen.

Wel weten we allemaal dat de wereld er straks heel anders uit zal zien. En hoe zonde zou het zijn, dat zodra we weer op pad mogen, veel van onze favoriete restaurants en winkels niet meer bestaan? Wij geven je daarom acht tips om de lokale ondernemers te steunen, zodat het straatbeeld in ieder geval nog een beetje hetzelfde blijft.

1. Winkel online bij je lokale ondernemer

Veel winkels hebben de deuren gesloten en degene die nog wel open zijn, hebben maar weinig klanten. Gelukkig heeft een groot aantal winkels een webshop, waar je naar hartenlust je favoriete spullen kan bestellen. Bestel dus niet bij de grote jongens, maar shop online bij de lokale winkels. Sommige hebben hartstikke leuke acties, zoals boekenwinkel De Vries van Stockum in Haarlem en in Den Haag. Zij bezorgen boeken in de buurt op de fiets en soms komt de schrijver zelf aan je deur!

2. Koop cadeaubonnen van je lievelingswinkel

Heb je niet per se iets nodig, maar wil je toch je lievelingswinkel helpen? Koop dan een cadeaubon. Je zorgt er zo voor dat de ondernemer toch geld binnen krijgt en jij kan na de coronacrisis iets leuks voor jezelf of iemand anders kopen. Veel restaurants verkopen nu óók cadeaubonnen. Op deze manier heeft de ondernemer cash flow en kan jij na de crisis weer genieten van hun lekkere gerechten.

3. Bestel eten bij je favoriete restaurant

Nu we niet meer uit eten kunnen, is bestellen dé oplossing. Veel restaurants, lunchrooms en andere horecagelegenheden hebben razendsnel een afhaal- en bezorgservice opgezet toen ze de deuren moesten sluiten. Zo ook onze klant, De Pizzabakkers. Binnen no-time hadden ze een order & pick-up service opgezet. Je eet nu dus gewoon heerlijke verse pizza’s thuis op de bank.

Maak dus gebruik van deze service en bestel je favoriete gerechten bij de horeca om de hoek. Ga gewoon lekker (uit) eten in huis. Tip, bestel direct bij het restaurant en niet via apps zoals Thuisbezorgd, zij pakken een groot deel van de winst.

4. Vraag geen geld terug

Heb jij je abonnement voor je gitaarlessen, yogaschool of sportschool al betaald? Overweeg dan of je het geld kan missen en vraag het geld niet terug. Hierdoor help je de ondernemer weer een maandje vooruit en kan jij straks weer verder met het volgen van de lessen.

Dit geldt ook voor kaartjes voor concerten, voorstellingen en festivals. De culturele sector heeft het zwaar. Dus vraag het geld niet terug, maar doneer het bedrag of bewaar je kaartje voor volgend jaar als dat kan.

5. Volg je cursus of training online

Heb jij ineens tijd over door de coronacrisis? Besteed je tijd nuttig en volg een training of een cursus. Veel klassikale trainingen zijn geannuleerd, maar creatieve ondernemers hebben hierdoor sneller dan ooit hun lessen omgebogen tot een online alternatief. Onze klant 12Mprove, die trainingen geeft op het gebied van lean, agile en scrum, heeft zo in recordtijd een online Green Belt training opgezet. Op deze manier steun je deze bedrijven en blijf jij je lekker ontwikkelen, ook in een tijd waarin de wereld stilstaat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

6. Doneer aan online diensten

Online pubquizzen, meditatiesessies, sportlessen en complete DJ-sets worden gelivestreamd in duizenden woonkamers iedere week. Vaak zijn deze initiatieven om het leven een beetje leuker te maken gratis. Zo biedt onze klant Movements Yoga in Amsterdam gratis yogalessen online. Superfijn dat jij je dag helemaal zen kan beginnen. Maar geef de ondernemer ook wat rust en doneer vrijwillig een bedrag. ‘Normaal’ betaal je ook voor deze diensten, dus doe dit nu online idem dito. Sommige initiatieven hebben zelf al een mogelijkheid om te doneren, en anders stuur je gewoon even een mailtje. Spaar je meteen wat karmapunten.

7. Koop bloemen voor een ander

Niet alleen de horeca heeft het zwaar, ook de bloemenwinkels en bloemenkwekers hebben het moeilijk. Veel bloemenkwekers hebben hun tulpen vroegtijdig moeten maaien, omdat de bollenvelden ondanks de maatregelen een sterke aantrekkingskracht hadden op mensen. Koop een bosje tulpen en maak daar gelijk weer iemand anders blij mee. Een win-win situatie.

8. Koop verrassingsboxen

Ons pand ligt naast de Jopenkerk en we missen het dan ook enorm om lekkere biertjes te drinken in de kerk. Gelukkig hebben zij, net als vele andere horecagelegenheden een box gemaakt vol met jouw favoriete biertjes. En niet alleen cafés verkopen hun bier. Ook restaurants, bakkers en groenteboeren verkopen boxen vol met hun producten. Sommige werken zelfs samen om een compleet pakket aan te kunnen bieden. Door deze boxen aan te schaffen van de lokale restaurants en cafés, krijg jij heerlijke producten op tafel en steun je meteen de lokale ondernemer.

Samen staan we sterk

Eigenlijk komt het er op neer dat je zoveel mogelijk moet shoppen bij de lokale winkels, ook online. Juich ook alle creatieve oplossingen die ondernemers bedenken toe. Koop boxen, cadeaubonnen en doneer aan online initiatieven. Op deze manier komen we samen wel door de crisis heen. Heb je hulp nodig om in deze tijd online beter zichtbaar te zijn? Neem contact met ons op; onze specialisten helpen je graag.

Neem contact op

Meer interessante artikelen