Expanded Text Ads: organische zoekresultaten wijken voor commercie

Google heeft iets nieuws bedacht voor haar Adwords Advertenties: Expanded Text Ads. Die worden 50 procent groter dan de advertenties voorheen waren. Het is de tweede aanpassing in deze advertenties dit jaar. In februari verplaatste de lijst met advertenties al van de rechterzijde van de Google-website naar bovenaan de lijst met alle zoekresultaten.

De zoekmachine noemt de nieuwe – grotere – advertenties ETA’s, ofwel Expanded Text Ads. Deze advertenties krijgen er een extra titelregel bij en de huidige twee beschrijvingsregels van 35 tekens per stuk worden samengevoegd tot twee regels met 80 tekens in totaal. De zichtbare url verandert en wordt automatisch ingeladen – met de mogelijkheid om er twee paths – invulvelden – in te vullen met ruimte voor maximaal 15 tekens per stuk.

Meer aandacht

We zijn met zijn allen zo gewend geraakt aan het al dan niet op waarde schatten van advertentieteksten, dat we ze steeds makkelijker over het hoofd zien. Het zou de reden ervan kunnen zijn dat Google de advertenties rechts op de website al verplaatste naar een positie bovenaan de lijst met organische zoekresultaten. En nu worden deze advertenties nog een slagje groter en krijgen ze nog meer aandacht. Een beetje jammer van wat de zoekmachine zégt na te streven; ranken op inhoud en relevante content. Het ziet ernaar uit dat de commercie (voorlopig) wint.

Vergroot je kansen

Maar goed, als dit dan de nieuwe situatie is, kunnen we wel meteen concluderen dat het nu effectiever dan ooit is om via Adwords te adverteren. Google kan met de kennis over het gedrag van jouw doelgroep gerichter adverteren dan wie ook. Daarbij is de kans is groot dat bij een zoekopdracht de gehele eerste pagina door Adwords-advertenties in beslag wordt genomen en als jij daar tussen zit, is de kans groot dat dit je Click Through Rate positief beïnvloedt. Wij adviseren je graag over je advertentiemogelijkheden en andere manieren om je doelgroep nog effectiever te bereiken.

Neem voor meer informatie contact op met Cathy van Ardenne: cathy@goeiezaak.com of (023) 711 44 37.