+ 25% conversie voor A-Point

Voor onze klant de A-Point Groep (A-Point) hebben we in 4 maanden tijd 25% meer conversie behaald. Een resultaat waar we trots op zijn, maar wat zeker niet even 1,2,3 geregeld was. Een gedegen aanpak op basis van data, nauwe samenwerking met de klant, testen testen testen, meten en verbeteren liggen hieraan ten grondslag. In deze blogpost geven we een kijkje in de keuken, delen we de resultaten en de next steps. #Goedverhaal.

Van de nieuwste modellen tot nieuwe occasions en van scherpe leasecontracten tot hoogwaardige service. Bij A-Point vinden zakelijke en particuliere automobilisten het antwoord op slimme mobiliteit. Met focus op service en kwaliteit, hoogopgeleid personeel en mooie merken als Volkswagen, Audi, Seat, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens in het assortiment vormt A-Point een one-stop-shop. Organisaties, particulieren, ZZP’ers, leasebedrijven en overheden die een auto willen kopen, leasen of laten onderhouden zijn bij A-Point aan het juiste adres. Daarnaast kan men bij A-Point ook terecht voor wagenparkbeheer. Met meer dan 50 jaar ervaring, een breed pakket aan diensten, uitgebreid aanbod en ruim 500 medewerkers kun je wel zeggen dat A-Point een grote speler is binnen de mobiliteitsbranche.

Hoewel A-Point een gevestigde naam is en zij online al geruime actief waren, wilden zij hun online presence een flinke update geven. Goeiezaak ging aan de slag.

Uitdaging 1: een nieuwe website

Online presence is meer dan een website. Maar bij veel bedrijven is de website wel de basis waar alle andere online kanalen naartoe leiden. Ook bij A-Point. Als de basis niet goed is hoe zorg je dan voor online rendement? Niet. Daarom werd dit ons startpunt.

De wish list

A-Point wilde een nieuwe functionele website met als doel leadgeneratie en conversie waarin Service (24/7, 365 dagen per jaar), Lokale identiteit en het Aanbod centraal staan.
Overige wensen:

 • Mogelijkheden om visuele elementen makkelijk op te nemen (denk aan video).
 • Mobile first (hun oude website was niet voor mobiel geoptimaliseerd).
 • Intuïtieve functionaliteiten (“In 2 klikken moet de bezoeker zijn doel bereiken”).
 • Overzichtelijke flow (de oude website was een wirwar aan informatie geworden, wat het vinden van een antwoord niet bevorderde).
 • Een informele, warme en nette sfeer (“Warm correct”).

De uitdaging zat hem vooral in de complexiteit. Een bedrijf met 5 automerken die allemaal evenveel aandacht moeten krijgen, meer dan 25 verschillende locaties en diverse koppelingen met databases. Vooral omdat de site volledig ingericht moest zijn op het gemak en de intuïtie van de bezoeker en A-Point zoveel merken, locaties en diensten heeft was het niet altijd even makkelijk om dit direct goed werkend te krijgen. Uiteraard is dit na intensief testen, overwerken-met-pizza-avonden en slim teamwork intern en met A-point helemaal goed gekomen. De nieuwe site is in maart 2018 live gegaan.

Uitdaging 2: online rendement realiseren

Zodra de site live stond ging het voor ons pas echt beginnen. Want een toffe, gebruiksvriendelijke site is één, maar online rendement behalen is een tweede. De basis was er, dus waren onze optimalisatie-experts aan zet.

Focus op vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Voor A-Point hebben we een online marketing plan geschreven waarin we de focus legden op conversie realiseren via vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Dit wilden we realiseren door in te zetten op:

 • Linkbuilding (vindbaarheid)
 • SEO-copywriting (vindbaarheid)
 • SEA-campagnes (vindbaarheid)
 • Conversion Rate Optimization (CRO) (gebruiksvriendelijkheid)

We zijn inmiddels 8 maanden verder en vonden het hoog tijd om de resultaten met jullie te delen.

Meer conversie en relevanter verkeer

De nieuwe website en het doorlopend meten en optimaliseren werpen hun vruchten af. We zien dat niet alleen het aantal conversies toeneemt, maar ook dat de huidige bezoekers serieuzer zijn en meer geïnteresseerd. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan het bouncepercentage dat gedaald is.

De cijfers op een rijtje:

 • + 262% Bezoekers Werkplaatsafspraak
 • + 192% Werkplaatsafspraken
 • + 54% Offerteaanvragen
 • + 54% Relevant verkeer
 • + 45% Organisch verkeer
 • + 25% Conversie overall
 • + 8,38% Pagina’s per sessie
 • + 8,03% Gemiddelde sessieduur
 • – 13% Bouncepercentage

Onze aanpak

Hoe hebben we dit bereikt? Door in de data te duiken, logisch na te denken, te testen en bij te sturen. We houden de website en het bezoekersgedrag constant in de gaten. Zo zien we meteen of er iets niet goed gaat en sturen we bij. Door inzicht in bezoekersgedrag ontdekken we hoe de site nog beter kan.

Een voorbeeld.

We wilden graag inzichtelijk krijgen hoe bezoekers de occasionmodule gebruiken. Welke filters gebruiken zij het meest en wat zijn de meest gekozen opties? We hebben een aangepaste meetwaarde ingesteld voor het selecteren van een optie in het filter. Zo zijn we erin geslaagd om dit inzichtelijk te krijgen. Deze informatie hebben we vervolgens gebruikt om te bepalen welke filters direct getoond moeten worden om zo de occasionmodule nog gebruiksvriendelijker te maken.

Verder passen we regelmatig A/B-testen toe om te achterhalen hoe en wat we kunnen optimaliseren.

Next steps

Om mooie resultaten te blijven behalen, gaan wij natuurlijk verder met optimaliseren. Nieuwe technieken en trends binnen de mobiliteitsbranche zorgen ervoor dat wij constant blijven schaven. Zo willen we in de nabije toekomst marketingbudgetten gerichter kunnen verdelen om meer leads te genereren tegen een scherpere prijs door middel van conversiewaardebepaling. Ook willen we kijken hoe we on- en offline dichter bij elkaar kunnen brengen.

Kortom genoeg te doen!

Zodra we nieuwe resultaten hebben delen we deze uiteraard via ons blog.

Ook 25% meer conversie behalen met online marketing?

Goeiezaak.com realiseert online rendement. Dit doen we door de online marketing van onze klanten te optimaliseren. Soms betekent dit dat we een nieuwe website ontwikkelen. Soms betekent dit dat we de huidige online kanalen optimaliseren. Linksom of rechtsom; wij leveren relevante en slimme online marketing waardoor bij jullie de kassa rinkelt.