380% meer conversies voor MonoCoat Webshop

Wij zorgen voor optimaal online rendement. Dit doen we door de online marketing van onze klanten te optimaliseren. Soms betekent dit dat we een nieuwe website ontwikkelen. Tijdens zo’n traject werken we altijd nauw samen met de klant. Daarom zien onze klanten de lancering van hun nieuwe site vaak als eindpunt. Wij zien dit anders. Natuurlijk zijn we trots en blij met het resultaat als er een nieuwe website live gaat, maar dit is pas het begin. Een mooi vertrekpunt voor betere, relevantere en slimmere online marketing.

Voor onze klant MonoCoat Webshop hebben we om te beginnen een nieuwe website ontwikkeld. Een mooie start richting (meer) online rendement behalen.

De afgelopen maanden zijn we druk geweest om daadwerkelijk meer omzet te realiseren. En met succes! In een periode van 5 maanden hebben we het aantal conversies met 380% verhoogd.

De resultaten

Onze optimalisatieslag heeft geleid tot:

  •  + 380% conversies
  •  + 332 aankopen
  •  – 73% cost per conversion (CPA)
  •  + 27 contactaanvragen

Wat betekent dit? Meer aankopen met lagere kosten.

Onze aanpak

Hoe hebben we dit bereikt? Door in de data te duiken, logisch na te denken, te testen en aandacht te geven. Ingewikkeld? Niet voor onze SEA-specialist Jennifer. Om te beginnen heeft zij de keywordanalyse, die we een tijdje geleden hebben uitgevoerd, geüpdatet. ‘Oude’ zoekwoorden en zoekwoordcombinaties heeft ze eruit gehaald en nieuwe toegevoegd. De nieuwe zoekwoorden hebben nu een hoger zoekvolume en meer kans op de markt. Vervolgens heeft zij de advertentieteksten binnen Google AdWords op basis hiervan geoptimaliseerd. Daarna heeft zij de verschillende campagnes doorlopend in de gaten gehouden en verder getweakt op basis van de data.

Als laatste is ook de budgetindeling van de campagnes opnieuw ingedeeld, zodat het hoogste budget werd toegewezen aan de campagne die dit het meeste nodig had en ook de meeste kans maakte op het verkopen van de producten.

De volgende stap

Deze ‘overwinning’ betekent natuurlijk niet dat we nu stoppen. We zien de kansen. De volgende stap is het opzetten van Google Shopping voor MonoCoat Webshop. Zodra we de eerste resultaten en learnings hebben delen we deze uiteraard via ons blog.

Ook 380% meer conversies met jouw online marketing behalen?